John Terry oproščen verbalnega rasističnega napada

Po vsega petih dneh sojenja je bil nekdanji angleški kapetan oproščen verbalnega napada na temnopoltega Antona Ferdinanda.

Objavljeno
13. julij 2012 16.04
Posodobljeno
13. julij 2012 16.37
Britain Terry Racism Trial
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Sojenje nogometnemu zvezdniku Johnu Terryju, ki je poželo ogromno pozornosti britanske javnosti, se je zaključilo z razsodbo, v kateri ga je sodišče v londonskem Westminstru oprostilo rasističnih opazk. Glavni sodnik Howard Riddle je pojasnil, da je to edina možna razsodba, ki jo je lahko sprejel, na podlagi predstavljenih dokazov obeh strani.

Član Chelsea je bil namreč obtožen, da je na podlagi rasne osnove na eni od tekem angleške premier league žalil temnopoltega člana ekipe Queens Park Rangers Antona Ferdinanda. Nekdanji angleški kapetan se je branil, da je spor na zelenici pričel Anton, a priznal, da je sam sarkastično ponavljal žaljive besede za njim.

Tudi sam Ferdinand je priznal, da je šlo po tekmi le za izmenjavo ostrih besed, saj je bil besen na Terryja, ki je po enem od prekrškov od sodnika zahteval enajstmetrovko.

Sodnik Riddle je še pojasnil, da v tem primeru ni šlo za presojanje o tem, ali je Terry rasist. Meni, da je že od samega začetka procesa jasno, da 31-letni nogometaš to ni, toda rasistične opazke naj bi bile nekaj povsem drugega. Po izreku današnje sodbe je Terry brez besed zapustil sodišče.