Juanmi vpoklican namesto poškodovanega Coste

Španski selektor Vicente del Bosque je poškodovanega napadalca Diega Costo zamenjal s Juanmijem.

Objavljeno
24. marec 2015 09.54
FOOTBALL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - V španski nogometni reprezentanci so bili obveščeni, da bo napadalec Chelseaja Diego Costa zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil tekmi z Ukrajino in Nizozemsko, zato je selektor Vicente del Bosque namesto njega vpoklical napadalca Malage Juanmija.

26-letni Costa se je poškodoval na nedeljski prvenstveni tekmi s Hull Cityjem in je zelenico zapustil v 75. minuti.

V Braziliji rojenega napadalca, ki je z 19 goli prvi strelec angleškega prvenstva, so po tekmi pregledali zdravniki Chelseaja, danes pa tudi španski reprezentančni zdravniki, ki so potrdili poškodbo. Costa se je danes vrnil v London in začel z rehabilitacijo.

Selektor Vicente del Bosque je namesto Coste vpoklical 21-letnega Juanmija, čigar polno ime je Juan Miguel Jimenez Lepez. Ta je v tej sezoni španskega prvenstva igral na 24 tekmah in dosegel 7 golov, doslej pa je nastopal le za mlajše selekcije španske reprezentance.

Španija bo imela na kvalifikacijski tekmi za EP 2016 proti Ukrajini (27. 3) in prijateljski tekmi z Nizozemsko (31. 3.) na voljo le dva napadalca, poleg Juanimija še člana Juventusa Alvara Morato.

Reprezentančni seznam Španije

Vratarji: Sergio Asenjo (Villarreal), Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United).

Branilci: Jordi Alba (Barcelona), Raul Albiol (Napoli), Marc Bartra (Barcelona), Juan Bernat (Bayern Munich), Dani Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid).

Vezisti: Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Chelsea), Andres Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Pedro (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), David Silva (Manchester City), Mario Suarez (Atletico Madrid), Vitolo (Sevilla).

Napadalci: Alvaro Morata (Juventus), Juanmi (Malaga).