Juve vse bližje naslovu, City se ne predaja

Juventus je z visoko zmago nad Romo (4:0) napravil velik korak do naslova, tudi Manchester City še ni rekel zadnje.

Objavljeno
23. april 2012 11.28
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Torino/Manchester - Kot vse kaže, se bo o naslovu italijanskih in angleških državnih prvakov odločalo v zadnjih kolih, medtem ko si je Real Madrid v Španiji z zmago nad Barcelono minuli konec tedna praktično že zagotovil naslov.

V 34. kolu italijanskega prvenstva so se karte vnovič dodobra premešale, saj so nogometaši AC Milana na domačem San Siru proti Bologni prišli le do točke (1:1). V 26. minuti je hudo napako napravil Mark van Bommel, ki je na sredini igrišča izgubil žogo, darilo je izkoristil Gaston Ramirez in goste popeljal v vodstvo. Šele v 90. minuti je pomembno točko Milanu zagotovil Zlatan Ibrahimović, ki je sicer zadel že na začetku drugega polčasa, a so njegov zadetek neupravičeno razveljavili.

Precej bolj suvereno pa je deloval Juventus, ki je v Torinu nadigral Romo (4:0) in ima sedaj tri točke prednosti pred »rossoneri«. »Zmago nam je tokrat prinesel pristop. To je še en korak na poti do naslova prvakov, toda dobro se zavedamo, da je pred nami še pet tekem, kjer bo Milan storil vse, da stvari obrne v svoj prid. Toda pomembno je, da imamo usodo v svojih rokah,« je bil zadovoljen trener »stare dame« Antonio Conte. Juventos ima tako sijajno izhodišče, da prvič po letu 2003 spet osvoji Scudetto - po stavniški aferi Calciopoli so jim namreč odvzeli naslove iz 2005 in 2006.

City čaka na mestni derbi in prvo mesto

Vroče pa je tudi v Angliji, kjer so si spodrsljaj privoščili tudi nogometaši Manchester Uniteda. Everton je namreč na kultnem Old Traffordu odigral sanjsko tekmo in na koncu povsem zasluženo prišel do točke (4:4). Na nasprotni strani pa je Manchester City ugnal moštvo Wolves z 2:0 in se vnovič vrnil v dirko za naslov prvaka.

Razlika med večnima rivaloma sedaj znaša le še tri točke, že v prihodnjem kolu pa je na sporedu mestni derbi, ki se bo igral na stadionu Etihad. »To bo derbi neverjetnih razmerij - verjetno bo to najbolj pomembna tekma v moji karieri,« je izjavil trener Uniteda Sir Alex Ferguson.