Juventus v Münchnu brez Dybale in Marchisia

Juventus bo na sredini povratni tekmi lige prvakov v Münchnu igral oslabljen. Arsenal z zdesetkano ekipo nad Barcelono.

Objavljeno
15. marec 2016 17.00
M. Ž.
M. Ž.

München - Pri italijanskem prvaku Juventusu so pred sredino povratno tekmo osmine finala lige prvakov z Bayernom prejeli slabi novici, saj sta se poškodovala napalec Paulo Dybala in vezist Claudio Marchisio, ki ne bosta odpotovala v München.

Oba pomembna člana Stare dame sta se poškodovala na treningu v Torinu. Argentinec Dybala si je poškodoval podkolensko mišico, Italijan Marchisio pa strgal mečno mišico in bo odsoten približno tri tedne.

Glavni trener Juventusa Massimiliano Allegri ima že tako ali tako velike preglavice zaradi stanja svoje ekipe, saj sta odsotna tudi branilca Giorgio Chiellini in Martin Caceres, za nameček pa je vprašljiv tudi napadalec Mario Mandžukić.

»Igrali bomo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi. Morali bomo tvegati in zadeti nekaj golov, saj moramo za napredovanje doseči zmago ali iztržiti vsaj neodločen izid 3:3. Naša ekipa se je sposobna spopasti s poškodbami. Nisem še sestavil začetne enajsterice, a ni pomembno, kdo bo igral, ampak kako bo igral. Odločitev o nastopu Mandžukća bomo sprejeli jutri, danes je treniral z ekipo in je dobro pripravljen. Jutri bomo morali biti zelo mirni, se občasno braniti in izkoristiti priložnosti v napadu. Škoda je, da se bo morala jutri posloviti ena izmed teh ekip, sam upam, da bodo to oni,« je dejal Allegri.

Vratar torinskega moštva Gianluigi Buffon je na novinarski konferenci povedal: »Jutri bomo imeli lepo priložnost, da pokažemo, da se lahko znajdemo tudi brez nekaterih pomembnih igralcev. Glede na uspehe v zadnjih petih letih je Bayern favorit, mi pa smo močna ekipa in sposobni Bayernu otežiti življenje.«

Pri Bavarcih manjkata osrednja branilca, vprašljiv Robben

Glavni trener Bayerna Pep Guardiola bo moral začetno enajsterico sestaviti brez branilcev Jeromea Boatenga in Holgerja Badstuberja, vprašljiva sta tudi Javi Martinez, ki se je šele pred kratkim vrnil po poškodbi kolena, in oboleli Arjen Robben.

»Juventus bo kljub nekaterim poškodovanim igralcem močan nasprotnik. Poznam mentaliteto italijanskih moštev, z njo so si priborili številne lovorike. Juventus se je sposoben zbrano braniti z desetimi igralci in čakati na svojo priložnost. V svojih vrstah imajo Paula Pogbaja, ki je sposoben zadržati žogo, odlični so tudi v napadu,« opozarja Guardiola, ki je moral danes skrajšati trening, saj je v Münchnu močno snežilo.

Napadalec Bayerna Robert Lewandowski je pred povratno tekmo dejal: »Morali bomo biti previdni, saj je Juventus močno moštvo, ki za zadetek potrebuje le eno priložnost. Pričakujem, da se bodo na povratni tekmi držali svojega načrta in se borili vse do konca.«

Arsenal nad katalonske čarovnike

Na drugi tekmi večera bo Barcelona na Nou Campu gostila Arsenal in branila visoko prednost iz Londona (2:0).

Topničarji so pred sila težko nalogo, saj se bodo Kataloncem zoperstavili brez poškodovanih Petra Čecha, Aarona Ramseyja, Santija Cazorle, Jacka Wilsherea, Tomaša Rosickyja in Alexa Oxladea Chamberlaina, težave ima tudi Laurent Koscielny.

»Za nami je niz slabih rezultatov, vendar pa moramo ostati mirni in močni. Smo v težkem položaju, zavedamo se, da bomo morali jutri napadati in zadevati. Hkrati bomo zaradi Barceloninih čarovnikov tudi potrebovali zelo dobro igro v obrambi,« je povedal trener Arsenala Arsene Wenger.

Pri Barceloni nimajo večjih težav, manjkali bodo kaznovani Gerard Pique ter poškodovana Rafinha in Sandra Ramireza.

Trener Barcelona Luis Enrique je pred tekmo razmišljal: »V Londonu smo iztržili dober rezultat, vendar pa se bomo tudi druge tekme lotili z enakim pristopom. Še posebej bomo morali paziti na Mesuta Özila in Alexisa Sancheza. Poskušali bomo imeti žogo čim več v svojih nogah in se izogibati protinapadom. Tekma je še vedno odprta, naši nasprotniki pa so nevarni, zato bomo za napredovanje potrebovali dobro igro.«

Sredini tekmi osmine finala (povratni tekmi)

Bayern - Juventus (20.45) /2:2/

 

Predvideni postavi

Bayern: Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat, Vidal, Alonso, Robben, Müller, Costa, Lewandowski.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Cuadrado, Khedira, Hernanes, Pogba, Morata, Mandžukić.

-------------------------------------------

Barcelona - Arsenal (20.45) /2:0/

 

Predvideni postavi

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Mathieu, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal, Coquelin, Elneny, Campbell, Özil, Sanchez, Giroud.