Gabala zadnja ovira vijoličastih na poti v evropsko ligo

Prva tekma četrtega kola kvalifikacij bo 18. t. m. v Ljudskem vrtu, povratna teden dni pozneje v Azerbajdžanu.

Objavljeno
05. avgust 2016 15.19
NOGOMET Maribor - Aberdeen
J. P.
J. P.

Nyon - Slovenski nogometni podprvak Maribor se bo v zadnjem, četrtem kolu kvalifikacij za evropsko ligo pomeril z azerbajdžansko Kabalo, pri kateri si je v sezoni 2012/13 kruh služil tudi zdajšnji branilec Olimpije Dejan Kelhar. Prvi dvoboj bo na sporedu v četrtek, 18. avgusta, v Ljudskem vrtu, povratni teden dni pozneje v Azerbajdžanu. Zmagovalec se bo prebil v skupinski del tega tekmovanja.

Gabala se ne more pohvaliti z dolgo zgodovino, saj je klub nastal šele leta 1995. V sezoni 2005/06 je osvojil naslov azerbajdžanskega prvaka v drugi ligi, v sezoni 2013/14 pa se je dokopal do pokalnega finala. Domače prvoligaško tekmovanje je v zadnjih treh sezonah vselej končal na tretjem mestu. V igralskem kadru, ki nastopa pod taktirko ukrajinskega trenerja Romana Hrihorčuka, je dvanajst tujcev, med njimi ni mednarodno uveljavljenih imen.

Gabala je na poti do Maribora v kvalifikacijah že izločila gruzijsko Samtredio (skupni izid 6:3), madžarski MTK (4:1) in tudi francoski Lille (2:1), pri katerem si kruh služi junak finala eura, Portugalec Eder. V minuli sezoni se je mimo Dinama Tbilisija, Čukaričkega, Apolloa in Panathinaikosa prebila v skupinski del evropske lige, v katerem pa v šestih poskusih ni vpisala niti ene zmage. Po dvakrat je pokleknila pred Borussio Dortmund in Krasnodarjem, s PAOK pa se je obakrat razšla brez zmagovalca in brez golov.