Kaka s kapetanskim trakom

Novemu članu ameriške nogometne lige MLS Orlandu bo na igrišču pričakovano poveljeval brazilski zvezdnik Kaka.

Objavljeno
25. februar 2015 11.07
reu SOCCER-ITALY/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Orlando - Dolgoletni brazilski nogometni reprezentant Kaka, ki so ga leta 2007 razglasili celo za najboljšega igralca na svetu, se je po odlični klubski karieri pri evropskih velikanih Milanu in Realu odločil za selitev na ono stran »luže«, danes pa je postal tudi prvi kapetan novoustanovljenega moštva ameriške lige MLS Orlando City, ki bo svoj krstni nastop spravilo pod streho prihodnji teden.

V tej vlogi se bo domačim navijačem na štadionu Citrus Bowl prvič predstavil 8. marca v dvoboju s še enim novincem New York Cityjem. »Kaka ni pokazal izjemnih voditeljskih sposobnosti zgolj na igrišču, temveč tudi izven njega. Že od prihoda v klub je bilo jasno, da si bo prislužil kapetanski trak,« je 32-letnemu zvezdniku polaskal trener Orlanda Adrian Heath, nekdanji angleški mladinski reprezentant.

Kaka je tudi sicer z naskokom najbolj zveneče ime v igralskem kadru novopečenega moštva, v katerem bo v 29-članskem »krdelu« kar 18 tujcev, med njimi tudi nekdanji angleški reprezentant v mlajših kategorijah Seb Hines in jamajški reprezentančni čuvaj mreže, 37-letni veteran Donovan Ricketts.