Kalinić bo kaznovan

Hrvaški nogometni napadalec, ki je tik pred menjavo delodajalca, se včeraj brez opravičila ni udeležil treninga Fiorentine.

Objavljeno
18. avgust 2017 08.24
J. P.
J. P.

Firence - Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina, pri katerem si je zadnje sezone kruh služil tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, je napovedal sankcije zoper hrvaškega napadalca Nikolo Kalinića, ki se - brez predhodnega opravičila - ni udeležil včerajšnjega rednega treninga. Kot STA povzema navedbe italijanskih medijev, je 29-letni otrok Hajduka na izhodnih vratih in tik pred menjavo delodajalca, najresneje se zanj zanimajo pri Milanu.

Prestop naj bi bil domala že izvršeno dejstvo. Firenčani zanj zahtevajo plačilo odškodnine v višini 25 milijonov evrov, kljub načrtovanemu odhodu pa v Fiorentini pričakujejo, da bo Kalinić, ki je v minuli sezoni prispeval 20 zadetkov, navzoč na treningih. Kolikšna denarna kazen ga bo udarila zaradi kršitve klubskih pravil, za zdaj še ni znano. Je pa včeraj z moštvom že treniral 22-letni Giovanni Simeone, sin trenerja madridskega Atletica Diega Simeoneja. Nekdanji član Genoe je v minuli sezoni prispeval dvanajst golov.