Kampl: Hitreje sem ga zabil le Rapidu

Zvezni igralec Bayerja že okreval in zadel proti Eintrachtu, Josip Iličić z mojstrovino proti Sassuolu.

Objavljeno
18. april 2016 02.33
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – Vrnitev Kevina Kampla na nogometna igrišča je bila gotovo novica konca tedna za slovenskega selektorja Srečka Katanca. Slednji je v marčevskih tekmah v Kopru in Belfastu najmočneje pogrešal prav zveznega igralca Bayerja, ki ne bi mogel opozoriti nase bolj odmevno in hitreje – z mojstrskim golom ob svojem prvem dotiku z žogo.

»Kevin Kampl je zamenjal Chicharita v 69. minuti, lepše vrnitve po poškodbi pa si ne bi mogel zamisliti. Na igrišču je bil pičlih 30 sekund, s prvim dotikom žoge pa je zabil gol za vodstvo Bayerja z 1:0. Vedel je, komu se mora zahvaliti: stekel je do trenerja Schmidta, skočil nanj in ga objel. To je bila zelo čustvena poteza Kampla, ki ji je sledilo množično proslavljanje,« je zapisal komentator osrednjega dnevnika v Porenju Rheinische Post ob Kamplovi oceni 1, kar je najvišja ocena na nemški lestvici od 1 do 5.

Slovenski reprezentant, ki si je 22. februarja zlomil mečnico, še dan pred tekmo ni vedel, da ga bo trener Roger Schmidt uvrstil v igralski kader. »S soigralci sem oddelal le dva polovična treninga pod polno obremenitvijo, le toliko, da sem lahko ocenil, kako močno se mi je zacelila kost. Niti poštenega strela nisem sprožil na vrata!« je priznal Kampl. Način, na kakršnega je zabil mojstrski gol, je zato še toliko bolj neverjeten. Kampl je namreč matiral vratarja Eintrachta s strelom s približno 20 metrov od vrat; eno od odbitih žog po predložku je namreč neubranljivo zadel z volejem za vodstvo z 1:0 (v spodnjem videu).

Zanimivo, Bayer je zašel v dolgo rezultatsko krizo neposredno po Kamplovi poškodbi, v zadnjih tednih pa je spet ujel pravo formo in nanizal pet zmag, po katerih se je vnovič prebil tik pod vrh, zaostaja le za Bayernom in Borussio Dortmund. »Ko bi vedeli, kako sem vesel in srečen! Ali sem že kdaj zabil tako hiter gol? Dejansko se je to res zgodilo v času mojega igranja za Salzburg. Rapidu sem namreč zabil gol še hitreje, po vsega 12 sekundah igre! In, zanimivo, tudi tedaj sem vstopil v igro kot rezervist po dvemesečni odsotnosti zaradi poškodbe!« je razkril Kampl.

V Leverkusnu so si torej oddahnili, pred njimi pa niso nič manjši izzivi. »Želimo zadržati tretje mesto, s katerim bi se izognili kvalifikacijam za ligo prvakov,« je potrdil Kampl. Pot do uspeha bo resda kratka, a trnova. Bayer (51 točk) se bo namreč v zadnjih štirih kolih pomeril s tremi neposrednimi tekmeci Schalkejem (45), Hertho (49) in Borussio M. (45), nazadnje bo sledil Ingolstadt.

Iličić zadel trinajstič v sezoni

Med slovenskimi nogometnimi legionarji je opozoril nase tudi Josip Iličić, ki je Fiorentini pomagal do zmage nad Sassuolom z mojstrskim golom na podoben način kot Kampl. »Jojo« si je z natančnim volejem pripisal 13. gol v sezoni, s čemer je le nadgradil dobro igro (v spodnjem videu). Vijoličastim kaže polovično dobro: evropska liga jim ne more uiti, za 3. mestom, ki vodi v ligo prvakov, zaostajajo 6 točk.

Izpostaviti velja hrvaško državno prvenstvo. Potem ko sta bila Dinamo in Rijeka uspešna z minimalnih 1:0 (Dinamo spet z bele točke), bodo jutri vse poti vodile ob Kvarner. Rijeka in Dinamo (razlika 4 točke) se bosta namreč ob 20. uri v derbiju 32. kola pomerila na štadionu na Rujevici.