Kampl in Soriano nad Dinamo

Drevi bodo v evropski ligi na delu številni Slovenci.

Objavljeno
23. oktober 2014 14.35
Austria Soccer Europa League
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Drevi bodo na sporedu tudi tekme 3. kola evropske lige, v katerih se bo vnovič predstavilo več članov slovenske nogometne reprezentance.

Najbolj zanimivo bo v skupinah D in G, v katerih bijeta boj za februarske izločilne boje Salzburg in Rijeka. Rečani bodo igrali na polnem štadionu Kantrida, med vse številčnejšo »Armado« pa bo tudi 600 gostov iz Feyenoorda (vrstni red: Sevilla 4, Feyenoord in Standard po 3, Rijeka 1), še tisoč Nizozemcev pa je prispelo ob Kvarner brez vstopnic. »Poškodba stegenske mišice, šlo je za 25 cm dolgo rano, je že preteklost, dva tedna sem jo zdravil tudi pri reprezentančnem fizioterapevtu Kalidu Nasifu v Čatežu. Pripravljen sem za boj, ne vem pa, ali bi lahko zdržal vseh 90 minut. To bo ocenil tudi Matjaž Kek,« je sporočil reprezentančni branilec Miral Samardžić. Martin Milec se bo v isti skupini lotil zmagovalke Seville pod vodstvom novega trenerja Ivana Vukomanovića, ki je bil doslej pomočnik izraelskega strokovnjaka Guya Luzona.

Dvoboj v Salzburgu pod vprašajem

Salzburg bo doma igral derbi z Dinamom (vrstni red: Celtic in Salzburg po 4, Dinamo 3, Astra 0), katerega igralci so pred desetletjem ali dvema močno zaznamovali klub s Solnograške. Kevin Kampl je nabit kot puška, zagrebški mediji pa so polni hvalospevov predvsem na račun Jonathana Soriana, katalonskega napadalca, ki je v prejšnji sezoni zabil 44 golov, številne prav po lucidnih Kamplovih podajah.

Zaenkrat še ni znano, ali bodo drevišnjo tekmo sploh lahko izpeljali, saj so severozahodni del Avstrije zajele obilne padavine, tako da je igralna površina pokrita z lužami. Dokončna odločitev bo znana drevi okrog 19.30, ko si bo igrišče ogledal tudi glavni sodnik Serdar Gözübüyük.

Partizan gosti Bešiktaš

Pripravljeni so tudi reprezentanti v drugih klubih. »Po uspešnem derbiju s Crveno zvezdo želimo dobro igrati tudi s Turki. Bešiktaš je za nas velik izziv,« je iz Beograda sporočil Branko Ilić. V kadru Fiorentine sta tako Josip Iličić kot Jasmin Kurtić, torej je ta čas poškodovan le še Villarrealov bočni adut Bojan Jokić.

Drevišnje tekme naših

19.00

Rijeka (trener Matjaž Kek, Goran Cvijanović, Miral Samardžić) – Feyenoord

Standard (Martin Milec) – Sevilla

PAOK – Fiorentina (Jasmin Kurtić, Josip Iličić)

21.05

Villarreal (Bojan Jokić) – Zürich

Partizan (Branko Ilić) – Bešiktaš

Salzburg (Kevin Kampl) – Dinamo

Inter (Samir Handanović, Rene Krhin) – St. Etienne