Kampl (najpozneje) po sezoni zapušča Salzburg

Športni direktor »rdečih bikov« Ralf Rangnick poudarja, da so slovenskemu reprezentantu vrata v Leipzigu odprta.

Objavljeno
04. november 2014 13.51
GEPA-06081468002
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Salzburg - V Nemčiji rojeni slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo po koncu sezone, morda pa že v zimskem prestopnem roku, zapustil moštvo Salzburga, mika ga namreč bundesliga. Novico je potrdil tudi športni direktor »rdečih bikov« in nemškega drugoligaša Leipziga Ralf Rangnick in dodal, da bo šel najpozneje po koncu sezone po Kevinovih stopinjah tudi Andre Ramalho. Če se bo Leipzig prebil med nemško elito, je Rangnick napovedal tudi svoje slovo iz Salzburga.

»Tako Kevin kot Andre že nekaj mesecev nakazujeta, da ne želita več igrati v Avstriji. Obema so vrata v Leipzigu odprta, ne izključujem niti menjave nogometašev,« je poudaril športni direktor dveh klubov iz dveh različnih prvenstev. »Kampl je dal jasno vedeti, da je avstrijsko ligo prerasel, zato ne želi štirih let prebiti v tukajšnjem tekmovanju. Najpozneje poleti prihodnje leto bo odšel, to je pač logičen korak naprej,« je dodal.

Tako Salzburg kot Leipzig lastniško obvladuje svetovno znani proizvajalec energijskih pijač Red Bull, katerega solastnik in ustanovitelj je avstrijski milijarder Dietrich Mateschitz. »Kevin bi si zaslužil mesto v katerem koli bundesligašu. Poglavitno vprašanje pa je, ali bo Leipzig prihodnje leto nastopal med elito,« je končal Rangnick.