Kampl navdušil nemške komentatorje

Nogometna liga prvakov: Bayer Leverkusen in Roma zasenčila Bayern in Ikerja Casillasa.

Objavljeno
21. oktober 2015 23.27
FBL-EUR-C1-LEVERKUSEN-ROMA
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Med vsemi nogometnimi ligami v Evropi spremlja Srečko Katanec najbolj zavzeto italijansko serie A. Če si je ogledal tudi dvoboj lige prvakov med Bayerjem in Romo v Leverkusnu, ni ostal ravnodušen. Eden njegovih prvih adutov Kevin Kampl je bil namreč med najboljšimi akterji spektakularnega večera.

Slovenski selektor bo sredi novembra, ko bo reprezentanca na hudih preizkušnjah v Lvovu in Mariboru, še kako potreboval nogometaše, ki bodo lahko igrali igro visokega ritma najmanj 90 minut tekme. Kevin Kampl je prav v tekmi z močno Romo, ki goji izjemno atletski nogomet z veliko teka v obe smeri, potrdil, da bo lahko Katanec nanj še kako resno računal.

Številni so si lahko ogledali igro in učinek 25-letnega slovenskega reprezentanta v neposrednem prenosu tekme, najboljšo oceno pa si je vendarle vselej možno ustvariti na tribuni, kjer je pregled nad igro najboljši. »Kevin je bil najboljši igralec Leverkusna. Ne le zaradi tega, ker je v konici tekme prav on s srčnostjo zasukal izid od 2:4 na 4:4, pač pa tudi zavoljo sijajnih individualnih akcij. Akcija za izenačujoči gol je bila še boljša od mojstrovine za 3:4,« je ob visoki oceni 2 (najvišja je 1, najnižja 6) zapisal poročevalec tamkajšnjega dnevnika Rheinische Post. Komentator kölnskega časnika Stadt-Anzeiger je Kamplu podelil oceno 2,5 (višjo, 2, sta prejela Chicharito in Mehmedi), ob njej pa dodal: »Povsod ga je bilo veliko, odvzel je nekaj odločilnih žog, zabil je sijajen gol za 3:4.«

Razplet tekme na štadionu, katerega »repliko« so nekoč neuspešno poskušali zgraditi v Ljubljani (zmogljivost bi bila pravšnja – 30.210 sedežev), je zasenčil nekatere navidez odmevnejše tekme. V ozadju so ostali podatki, da Bayern prvič v sezoni ni zabil gola, da je Olympiakos prvič v zgodovini lige prvakov nanizal dve zmagi v gosteh in da je Portov vratar Iker Casillas ohranil nedotaknjeno mrežo v rekordni 51. tekmi, s čimer je presegel dosežek Edwina van der Sarja.

»Drži, osem golov, gibanje rezultata od 2:0, na 2:4 do 4:4, nato pa smo imeli še priložnost za peti gol ... To je največ, kar lahko ponudi nogomet. Po tekmi sem se pogovarjal s kolegi iz Rima, strinjali smo se, da je šlo za redko viden spektakel,« je ocenil Rudi Völler, športni direktor Bayerja, ki je pustil močan pečat tudi v majici Rome (1987-92).

Kampl je bil – glede na dejstvo, da je bilo že 4:2 za goste – zadovoljen z razpletom tekme. »Točka nam pomeni veliko v boju za napredovanje v izločilne boje, zdaj seveda ne smemo izgubiti v Rimu. Vesel sem, da smo se v zadnjih dvajsetih minutah tako dvignili, to je lepa spodbuda za prihodnje tekme, saj dokazuje našo odlično pripravljenost. Seveda pa je lahko še bolje: na trenutke smo izgubljali preveč tako imenovanih drugih žog,« je ocenil Kampl po šele tretjem večeru v ligi prvakov, ki se je končal z izidom 4:4 – po tekmah Hamburg : Juventus (2000) in Chelsea : Liverpool (2009).