Kampl odhaja v Borussio Dortmund!

Kevinu Kamplu je uspel sanjski prestop, saj se seli k nemškemu podprvaku Borussii iz Dormunda.

Objavljeno
22. december 2014 19.24
SOCCER-EUROPA/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dortmund - Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl odhaja k Borussii iz Dortmunda. 24-letnik pogodbe z rumeno-črnimi sicer še ni podpisal, so pa na uradni spletni strani velikana iz Vestfalije njegov prihod že potrdili. Kampl naj bi podpisal pogodbo do leta 2019, moštvu Jürgena Kloppa pa naj bi se priključil že januarja. Odškodnina po poročanju nemških medijev znaša med 10 in 12 milijoni evrov.

»Kevin Kampl je vsestranski ofenzivni vezni igralec, ki ga opazujemo že dalj časa. S svojo igro se odlično prilega našim zahtevam,« je za klubsko spletno stran povedal njihov športni direktor Michael Zorc.

Borussia je v letošnji sezoni sicer v precejšnji krizi, saj se trenutno nahaja na skromnem predzadnjem mestu prvenstvene lestvice bundeslige. Bolje jim gre v ligi prvakov, kjer so se uvrstili v osmino finala. Tam jih čaka italijanski velikan Juventus.

Kampl je kariero sicer začel v Nemčiji pri Bayerju iz Leverkusna, svoj razkošen talent pa je pokazal v Avstriji pri Red Bullu iz Salzburga. Za bike je igral med letoma 2012 in 2014, v tem času pa na 109 tekmah dosegel 29 golov in kar 54 asistenc. Vmes se je dokazoval še pri Greuther Fürthu, Osnabrücku in Aalnu, kjer je pred odhodom v Avstrijo igral le na treh tekmah. Nemškemu drugoligašu se je vse skupaj vseeno pošteno izplačalo, saj so bogati Salzburžani na njihov račun nakazali kar tri milijone evrov odškodnine.

Da prihodnosti za Kampla v mestu Mozarta več ni je jasno že dlje časa. Za njegov prihod so se močno zavzemali predvsem pri nemškemu Bayerju iz Leverkusna in angleškemu Southamptonu, no na koncu se je vmešala Borussia.