Slovenija nad Slovake in Angleže brez Kampla in Berića

Slovenska reprezentanca se na tekmi s Slovaško in Anglijo pripravlja brez Kevina Kampla in Roberta Berića.

Objavljeno
04. oktober 2016 11.48
Posodobljeno
04. oktober 2016 12.33
M. Ž.
M. Ž.

Brdo pri Kranju - Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec ima kar nekaj skrbi pred prihajajočima kvalifikacijskima tekmama s Slovaško in Anglijo, saj bosta zahtevna dvoboja izpustila Kevin Kampl in Robert Berić.

Kampl, vezist Bayerja, je bil na seznamu Katanca, vendar pa je v nasprotju s pričakovanji ostal v Leverkusnu. Danes je nemški Bild objavil fotografije, kako Kampl presenetljivo sodeluje na klubskem treningu (desno) - na uradni strani kluba je namreč zapisano, da se bo udeležil priprav slovenske reprezentance.

Slovenski selektor Katanec je po današnjem treningu pojasnil, da ga je Kampl obvestil, da bo zaradi preutrujenosti izpustil kvalifikacijski tekmi:

»Kevin Kampl ne bo prišel. Včeraj ob devetih je poslal sporočilo, da je utrujen in se ne more udeležiti priprav. Odgovoril sem mu, naj me pokliče, a tega ni storil. V tej sezoni je odigral devet tekem in verjamem, da je »skurjen«. V takšnem stanju nam ne bi mogel dosti pomagati,« je novinarjem povedal Katanec.

Slovenija oslabljena tudi v napadu

Kamplova odsotnost pa ni edina težava Srečka Katanca, ki na naslednjih tekmah ne bo mogel računati tudi na napadalca St. Etienna Roberta Berića, ki ima poškodovano stegensko mišico.

Krčan bi bil močan adut slovenske reprezentance, saj je sezono začel odlično in na 12 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel pet golov.

Katanec ima po njegovi odpovedi na voljo dva zdrava napadalca, Milivoja Novakovića in Romana Bezjaka.

Slovenska reprezentanca bo obe prihajajoči kvalifikacijski tekmi igrala v Stožicah. Dvoboj s Slovaki bo 8. oktobra, tri dni kasneje pa bo v slovenski metropoli gostovala še Anglija.

V kvalifikacijski skupini F sta po prvem krogu na vrhu Škotska in Anglija (obe po 3 točke), sledijo Slovenija in Litva (obe po 1), Slovaška in Malta (0).