Kamplov nastop na Wembleyju še pod vprašajem

Slovenska reprezentanca je v Stožicah opravila zadnji domači trening pred gostovanjem v Angliji, Kevin Kampl treniral eno uro.

Objavljeno
13. november 2014 20.03
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana  - Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila še zadnji domači trening pred sobotno kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji.

Na današnjem treningu je bil prisoten tudi vezist Kevin Kampl, ki je prvo uro vadil na vso moč, zadnjih trideset minut treninga pa je izpustil, tako da njegov nastop na sobotni tekmi ostaja pod vprašajem.

Pol Kampla ima težave še Rajko Rotman, ki je zaradi bolečin v mišici izpustil včerajšnji večerni trening, danes pa je le lažje vadil.

Če bo Kampl zaigral v prvi postavi, bodo ob njem, kot kažejo zadnji treningi, vratar Samir Handanović, branilci Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić in Andraž Struna, vezisti Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović (Aleš Mertelj), Valter Birsa (Nejc Pečnik) in Andraž Kirm ter napadalec Milivoje Novaković.

Brečko: Poskušali bomo igrati pogumno

Med tistimi, ki bodo v soboto zagotovo v prvi postavi na Wembleyju, bo tudi bočni branilec Kölna Mišo Brečko: »V vsakem primeru bomo poskušali igrati pogumno. To pa je malo odvisno tudi od tekmeca oziroma tega, koliko bo on močan. Toda mi se bomo trudili igrati dobro, zagotovo bodo Angleži na trenutke malo pritisnili, ampak na koncu je pomemben izid. Izkušnje z njimi imamo. Tudi ekipa Anglije se je malo spremenila, a način igre ostaja isti. Gotovo je pozitivno, da smo z njimi že igrali in videli, da se da z njimi kosati. Upamo pa, da bo tokrat izid na naši strani.«

Slovenski branilec je ocenil, kaj za Angleže pomenita nedavni poškodbi Michaela Carricka in Androsa Townsenda: »Mislim, da to ne pomeni prav nič. Ta dva igralca nista nogometaša, ki bi delala razliko. Nista slaba igralca, sta dobra, ampak imajo nogometaše, ki ju lahko povsem enakovredno zamenjajo,« meni Brečko.

Na Otoku ne govorijo veliko o Sloveniji

Na Otoku slovenski reprezentanci ne namenjajo veliko pozornosti, kar Brečka ne čudi: »Mogoče je to prednost za nas. Upam, da bodo po tekmi malo več poročali o nas. Vsi ti narodi oziroma tisti, ki imajo močne lige, so samozavestni, ne ozirajo se na druge. Tudi mi ne govorimo veliko o San Marinu, ko igramo z njim. So močni, pogovarjajo se o sami sebi, upam, da se bodo po tekmi malo več o nas,« je zaključil Brečko.