Kamplovi presenetljivo izpadli proti tretjeligašu

V 2. kolu nemškega nogometnega pokala je Bayer Leverkusen po 11-metrovkah izgubil proti moštvu Sportfreunde Lotte.

Objavljeno
25. oktober 2016 23.43
Germany Soccer Bundesliga
Š. Ro.
Š. Ro.

Leverkusen - Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je z nemškim prvoligašem Bayerjem iz Leverkusna doživel šok na tekmi 2. kola nemškega pokala. Izgubil je namreč proti tretjeligaškemu moštvu Sportfreunde Lotte, po streljanju 11-metrovk.

Za »lekarnarje« je to kajpak nov velik spodrsljaj, še zlasti, ker so imeli od 78. minute igralca več, drugi rumen karton je namreč dobil Tim Wendel. Bayer je povedel z 1:0 v 24. minuti, ko je zadel Kevin Volland, domači so izenačili s pomočjo avtogola Roberta Hilberta, v drugi minuti drugega polčasa. Do konca se izid ni spremenil, v podaljšku pa je spet vodil Bayer. Volland je v 95. minuti zabil še drugič, toda Kevin Freiberger je deset minut pozneje znova razveselil domače navijače.

Lotte je sicer presenetil že v prvem kolu, ko je izločil Werder Bremen.

V moštvu iz Leverkusna bo po nocojšnjem porazu zagotovo še vroče. V klubu namreč odmeva tudi poteza trenerja Rogerja Schmidta, ki je na zadnji prvenstveni tekmi zmerjal trenerja Hoffenheima Juliana Nagelsmanna. Disciplinska komisija nemške nogometne zveze mu je naložila kazen dveh tekem suspenza in globo v višini 15.000 evrov. Tako že na nocojšnji tekmi ni smel biti v stiku z ekipo.