Kapetan rdečih vragov odslej Wayne Rooney

Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je kapetanski trak podelil Waynu Rooneyju, ki je tako nasledil Nemanjo Vidića.

Objavljeno
13. avgust 2014 10.10
SOCCER-ENGLAND/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London -Po sinočnji tekmi z Valencio so v Manchester Unitedu potrdili, da je novi kapetan rdečih vragov Wayne Rooney. Slednjemu je kapetanski trak podelil novi trener Louis van Gaal, potem ko se je od angleškega kluba poslovil Nemanja Vidić - prestopil je v Inter.

Rooney bo prvič svojo ekipo vodil že ta konec tedna, ob uvodu v angleško prvenstvo. Na Old Trafford prihaja Swansea City, ki bo že prvi test tudi za novega trenerja Van Gaala. »Moja zelo pomembna naloga je, da izberem pravgea kapetana. Wayne kaže pravi odnos v vsaki stvari, ki se je loti. Navdušen sem bil nad njegovo profesionalnostjo, njegovo predanostjo treningom in tudi moji filozofiji. Je odličen vzor za mlajše igralce in verjamem, da bo to vlogo opravljal s srcem,« je svojo odločitev pojasnil Nizozemec.

Slednjemu se je Rooney iskreno zahvalil za izkazano zaupanje. »Zame je to velika čast in obenem vloga, ki jo bom opravljal z velikim ponosom,« je dejal 28-letni angleški reprezentant, ki ga mnogi že vidijo tudi kot naslednika Stevena Gerrarda kot kapetana izbrane vrste. Rooneyjev namestnik na igrišču bo škotski vezist Darren Fletcher.

Po sinočnji zmagi z 2:1 nad španskim prvoligašem so iz Manchestra sporočili tudi novico, da so se s špansko Sevillo dogovorili o prestopu Alberta Morena. Za prihod 22-letnega nogometaša naj bi odšteli 22 milijonov evrov. Tako v moštvu tudi letos ne bo manjkalo mladih nadarjenih nogometašev: novinec je tudi 19-letni, a pregrešno dragi Luke Shaw, ki se je v zadnji sezoni izkazal v Southamptonu, v Manchester pa prestopil za 34 milijonov evrov in s tem postal četrti najdražji branilec v zgodovini.