Katančev naslednik znan najpozneje v začetku decembra

Radenko Mijatović: Želeli smo nekoga, ki pozna reprezentanco, si želi narediti rezultat in je ustrezen tudi značajsko.

Objavljeno
20. november 2017 17.00
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo novega selektorja moške izbrane vrste, naslednika Srečka Katanca, ki je izpregel s koncem kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji, izbrala na prihodnji seji izvršnega odbora predvidoma konec meseca ali v prvem tednu decembra, je potrdil prvi mož slovenskega nogometa Radenko Mijatović.

»Smo v sklepni fazi izbire in bomo na naslednji seji določili selektorja, ki ga mora potrditi izvršni odbor. Nato ga bomo predstavili javnosti,« je Mijatović pojasnil ob robu začetka prodaje vstopnic za evropsko prvenstvo v začetku prihodnjega leta v Ljubljani. Odboru bo, kot poroča STA, kandidata predlagal kolegij predsednika.

Mijatović verjame, da ga bo izvršni odbor tudi potrdil, in hkrati poudarja, da bo predlagal le enega kandidata: »Nesmiselno bi jih bilo dajati več.« Glede kriterijev pri izbiri pa: »Vsekakor smo želeli nekoga, ki dobro pozna reprezentanco in razmere v slovenskem nogometu, ki si želi narediti rezultat in je ustrezen tudi značajsko in po človeški plati. To je bilo ključno pri izbiri.«

Najglasneje se omenja ime dosedanjega Katančevega pomočnika in nekdanjega selektorja izbrane vrste do 21 let Tomaža Kavčiča. Pred Katancem, ki je bil na vročem stolčku dvakrat, so slovensko reprezentanco že vodili tudi Slaviša Stojanović, Bojan Prašnikar (trikrat), Zdenko Verdenik, Branko Oblak in Matjaž Kek.