Katanec nad Malto in Poljsko s Kamplom in novincema Delameo Mlinarjem in Sikoškom

Srečko Katanec je za tekmi z Malto in Poljsko vpoklical Kevina Kampla. Novinca sta Delamea Mlinar in Sikošek.

Objavljeno
03. november 2016 10.31
Posodobljeno
03. november 2016 11.28
KATANEC Srečko, selektor nogometne reprezentance, na tiskovni konferenci v Ljudskem vrtu pred tekmo z Estonijo, 7.9.2015, Maribor [Srečko Katanec, nogomet, nogometna reprezentanca, Ljudski vrt]
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam igralcev, na katere računa na zadnji letošnji kvalifikacijski akciji. Slovenske nogometaše najprej čaka tekma četrtega kola kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018 z Malto (11. november), zatem pa še prijateljska tekma s Poljsko (14. november).

Srečko Katanec po uspešni oktobrski akciji proti Slovaški in Angliji ni bistveno spremenil zadnjega seznama. Prvi vpoklic sta si prislužila branilca Gregor Sikošek (Luka Koper) in Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), ki sta zamenjala Andraža Struno in Aleksa Pihlerja.

»Imamo poškodbe, kazni, nekateri mladi v klubih ne igrajo. Tako ne bom več klical Luke Krajnca, saj ne igra. Ne morem klicati nekoga, ki ne igra. Priložnosti bodo dobivali tisti, ki igrajo v klubih. Sam bom pa ocenil, ali lahko začnejo tekme,« je uvodoma pojasnil Katanec.

Med izbranci za tekmi z Malto in Poljsko je tudi Kevin Kampl (Bayer), ki je bil vpoklican za zadnji oktobrski tekmi, vendar pa zaradi utrujenosti ni sodeloval.

»O Kevinu bom govoril, ko ga bom videl. Na seznamu je, ve se, kakšna je dolžnost vsakega reprezentanta. Tisti, ki je na spisku, tudi če je poškodovan, mora priti v reprezentanco, da ga pregleda še naš zdravnik. Videl sem tekmo, videl sem veliko stvari, veseli me, da je po dolgem času vsaj meni izgledal močan, je sprintal, še gol je dal, tako da ima samozavest najverjetneje na vrhu. To je to o Kevinu,« je nadaljeval slovenski selektor.

Katanec je tudi razkril, da na naslednjih tekmah ne bo igral Bojan Jokić, ki si je na kvalifikacijski tekmi z Anglijo zlomil prst: »Poškodovan je. Bo z nami, vendar pa ne bo kandidiral za tekmi.«

Katanec opozarja: Tekma z Malto ne bo lepa

Slovenski selektor je na novinarski konferenci opozoril, da bo Malta kljub trem porazom še kako nevaren nasprotnik:

»Fante moram opozoriti, da nas čaka izredno težka tekma. Ne sme nas zavesti visok poraz Malte proti Škotski (1:5), ker to ni bil realen rezultat. Čaka nas reprezentanca, ki bo več ali manj igrala obrambno, a ima tudi hitre igralce. Lahko se hitro opečemo. Morali bomo biti strpni. Če bomo igrali na silo in če bo vsak posameznik želel nekaj narediti sam, se lahko pojavijo težave. Postoriti je treba vse, da se to tekmo dobi,« je pojasnil Katanec.

Po treh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo v skupini F vodi Anglija (7 točk), druga je Litva (5) in tretja Slovenija (5).

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta).

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Bojan Jokić (Villarreal), Boban Jović (Wisla Krakow), Miha Mevlja (Rostov), Miral Samardžić (Henan Jianye), Gregor Sikošek (Luka Koper), Nejc Skubic (Konyaspor), Dejan Trajkovski (Twente).

Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Matic Črnic (Rijeka), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rene Krhin (Granada), Miha Zajc, Rok Kronaveter (oba Olimpija), Jasmin Kurtić (Atalanta), Nik Omladić (Eintracht Braunschweig), Benjamin Verbič (København).

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Darmstadt), Milivoje Novaković (Maribor).

 

Kvalifikacije za SP 2018, skupina F

Petek, 11. november

Malta - Slovenija (20.45)

Anglija - Škotska (20.45)

Slovaška - Litva (20.45)

 

Lestvica

1. Anglija 3 2 1 0 3:0 7 točk

2. Litva 3 1 2 0 5:3 5

3. Slovenija 3 1 2 0 3:2 5

4. Škotska 3 1 1 1 6:5 4

5. Slovaška 3 1 0 2 3:2 3

6. Malta 3 0 0 3 1:9 0