Katanec opravil trening brez četverice

Slovenski nogometaši se na Brdu pri Kranju pripravljajo na ponedeljkovo prijateljsko tekmo s Severno Irsko v Belfastu.

Objavljeno
25. marec 2016 13.31
Posodobljeno
25. marec 2016 13.59
Šport
M. Ž.
M. Ž.

Brdo pri Kranju - Slovenski nogometaši so po sredini zmagi nad Makedonijo svoje misli že usmerili na ponedeljkov dvoboj s Severno Irsko, ki ga bodo igrali v Belfastu.

Slovenski selektor Srečko Katanec je imel na današnjem treningu na Brdu pri Kranju na voljo manj nogometašev, saj sta zaradi viroze in težav s peto manjkala Valter Birsa in Enej Jelenič, medtem ko sta se Miha Zajc in Luka Krajnc pridružila pripravam reprezentance do 21 let.

Slovenci so se s Severno Irsko pomerili štirikrat in iztržili eno zmago, en neodločen izid in dva poraza. Na treh medsebojnih tekmah je bil prisoten kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar, ki je pred gostovanjem v Belfastu dejal:

»Šlo bo za težko tekmo, fizično nedvomno zahtevnejšo, kot je bila zadnja z Makedonijo. Mi se bomo dobro pripravili in gremo v borbo. Obračunov s Severni Irci se spomnim zelo dobro. Tako tiste zmage v Mariboru kot tudi domačega poraza, ko smo sicer igrali zelo dobro.«

Njegov reprezentančni soigralec Rene Krhin, ki še ni igral proti Severni Irski, je dodal: »Vem kakšen nogomet gojijo Severni Irci. Potrebno bo iti na nož, nato pa spustiti žogo in odigrati tisto, kar zagovarjamo.«

Severna Irska neporažena že devet tekem zapored

Reprezentanca Severne Irske bo Slovenijo pričakala v zelo dobri formi. Na četrtkovi tekmi s Walesom je igrala 1:1 in s tem niz neporaženosti podaljšala na devet tekem, s čimer je izenačila svoj rekord, ki ga je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja dvakrat dosegla vrsta pod vodstvom Billyja Binghama.

»Bilo bi briljantno, da bi rekord popravili na Windsor Parku. To bi bilo res posebno, saj igramo pred našimi navijači,« je dejal severnoirski reprezentant Craig Cathcart, ki je zadel na zadnji tekmi z Walesom.

Slovenski nogometaši bodo jutri opravili še en trening, v Belfast pa bodo poleteli v nedeljo dopoldne. Ponedeljkova tekma se bo začela ob 20.45.