Katanec proti Makedoniji in Severni Irski s petimi novinci

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je predstavil seznam izbranec za prihajajoči prijateljski tekmi.

Objavljeno
16. marec 2016 14.22
M. Ž.
M. Ž.

Brdo pri Kranju - Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na današnji novinarski konferenci razkril seznam izbrancev za prijateljski tekmi z Makedonijo in Severno Irsko.

Slovenski reprezentanci so po neuspešnem ciklusu za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji v slovo pomahali nekateri nosilci - Samir Handanović, Zlatan Ljubijankić, Mišo Brečko, Nejc Pečnik in Branko Ilić - obenem pa je kar nekaj igralcev tudi poškodovanih (Kevin Kampl, Andraž Šporar, Robert Berić), zato ne preseneča dejstvo, da je na Katančevem seznamu pet novincev, to so Miha Zajc, Blaž Vrhovc, Matic Črnic, Enej Jelenič in Aljaž Struna.

Selektor bo reprezentante zbral v ponedeljek v Kopru, ko bodo predstavili tudi nove drese, nato se bodo 23. marca v Kopru pomerili z Makedonijo, 28. marca pa jo čaka še gostovanje v Belfastu.

Slovenija se je z Makedonijo doslej pomerila na treh tekmah, vse so bile prijateljske, in vse tri izgubila (2:3, 0.2, 1:4). S Severno Irsko pa so se Slovenci merili na štirih kvalifikacijskih tekmah, dosegli pa so eno zmago, en neodločen izid in dva poraza.

Seznam igralcev za prijateljski tekmi z Makedonijo in Severno Irsko

Vratarji: Vid Belec (Carpi), Jan Oblak (Atletico Madrid), Nejc Vidmar (Olimpija);

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Nottingham Forest), Luka Krajnc (Cagliari), Miral Samardžić (Rijeka), Nejc Skubic (Konyaspor), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Aljaž Struna (Palermo), Andraž Struna (PAS Giannina);

Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Matic Črnic (Domžale), Josip Iličić (Fiorentina), Andraž Kirm (Omonia), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Benjamin Verbič (Koebenhavn), Blaž Vrhovec (Celje), Miha Zajc (Olimpija);

Napadalci: Roman Bezjak (Rijeka), Enej Jelenič (Livorno), Milivoje Novaković (Maribor).