Katanec proti Škotom napoveduje borbeno in agresivno igro

Srečko Katanec je zadovoljen s pripravami slovenske nogometne reprezentance pred nedeljsko tekmo s Škotsko v Glasgowu.

Objavljeno
23. marec 2017 13.49
Trening slovenske nogometne reprezentance
N. Gr.
N. Gr.

Brdo pri Kranju - Slovenski selektor je z dosedanjim potekom priprav na tekmo s Škotsko zadovoljen, kjub temu, da je nekaj adutov iz udarne enajsterice prva dva treninga izpustilo. »Vse je v redu. Na prvih treningih sicer nekaj fantov ni vadilo, zdaj pa smo kompletni. Priprave potekajo normalno in brez posebnosti. Čaka nas še par treningov do tekme, imamo še nekaj stvari za doreči, da bodo fantje vse vedeli. Nogomet pa je nepredvidljiv, upam, da bodo fantje v dobri formi, da se bo na Škotskem dobro razpletlo,« je začel Katanec.

Do tekme reprezentante čakata še dva resna treninga in Katanec pravi, da bo šele nato izbral 14 ali 15 fantov, ki bodo konkurirali za mesto v prvi enajsterici. A obrisi so kljub temu že znani, večjih sprememb ni pričakovati, vprašanje je le, s kakšno zasedbo se bo v napadu zoperstavil škotskemu bunkerju. »Če bomo zamujali s podajami, bodo oni agresivni, prihajali dva na enega, tri na enega ... Fante na to pripravljamo,« je Katanec še opozoril, da bo zelo pomembna igra na sredini igrišča.

Škotska ima v zadnjem obdobju ogromno težav, dve kvalifikacijski tekmi so izgubili s 3:0, včeraj pa na prijateljski tekmi s Kanado prikazali novo bledo predstavo in le remizirali (1:1). Stolček se selektorju Gordonu Strachanu že pošteno trese, z novim porazom pa bi Škoti izgubili realne možnosti za preboj na SP v Rusiji 2018, zato bodo pred domačimi gledalci še toliko bolj motivirani. Vprašanje je le, koliko navijačev jih bo podpiralo s tribun v Glasgowu. Slabi rezultati so načeli zaupanje v reprezentanco, tekmo s Kanado si je ogledalo le 8000 ljudi, kar je najmanj po letu 1902. 

Katanec opozarja na še en zelo pomemben faktor. »Vemo, kaj se dogaja. Včasih se enega s prstom dotakneš in je prekršek, drugič narediš 'bodycheck', pa ni nič,« je selektor izpostavil nizozemskega sodnika Bjorna Kuipersa, s katerim Slovenci nimajo najboljših izkušenj. Ko je sodil Kuipers, slovenska reprezentanca še nikoli ni zmagala.

Tekma v Glasgowu bo v nedeljo ob 20.45.