Katanec z B-reprezentanti proti Saudski Arabiji in Finski

B-reprezentanco bodo sestavljali igralci slovenskih prvoligaških klubov.

Objavljeno
09. december 2016 15.05
nogomet
A. V., STA
A. V., STA
Brdo pri Kranju - Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam B-reprezentantov, ki bo med 4. in 14. januarjem v Abu Dabiju igrala prijateljski tekmi s Saudsko Arabijo in Finsko, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. B-reprezentanco bodo sestavljali igralci slovenskih prvoligaških klubov.

"Ker ne gre za uradni Fifin termin, se je Nogometna zveza Slovenije pred sprejetjem vabila v Abu Dabi posvetovala s slovenskimi prvoligaškimi klubi o tem, ali bodo igralcem omogočili udeležbo na reprezentančnem zboru. Reprezentanca bo tokrat sestavljena iz prvoligaških nogometašev, saj so vsi klubi našega najboljšega klubskega tekmovanja, z izjemo Maribora, potrdili udeležbo svojih nogometašev," so pri NZS zapisali v sporočilu za javnost.

Katanec in njegov strokovni štab bosta skozi desetdnevne priprave in dve prijateljski tekmi dobila vpogled v zmožnosti, sposobnosti in pripravljenost 23 izbrancev iz slovenskega domačega prvenstva. Kot pravijo pri NZS, je cilj te reprezentančne akcije v prvi vrsti povečati krog kandidatov za A-reprezentanco, ki jo v prihodnjem letu čaka še šest kvalifikacijskih tekem za nastop na svetovnem prvenstvu 2018.

Slovenija bo prvo tekmo te arabske turneje igrala 10. januarja v Abu Dabiju s Saudsko Arabijo, tri dni pozneje pa še s Finsko. Zbor bo 2. januarja na Brdu pri Kranju.

Seznam slovenske B-reprezentance:
- vratarji: Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija);
- branilci: Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Nemanja Mitrović (Olimpija), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale);
- vezisti: Sandi Arčon (Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (NK Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija);
- napadalci: Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar Velenje), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper), Slobodan Vuk (Domžale).