Kavčič nad Hrvate brez napadalcev?

Mlada nogometna selekcija U-21 se je včeraj zbrala na Obali na zboru pred prijateljsko tekmo s Hrvaško.

Objavljeno
03. marec 2014 10.24
lvu*Slo-Rus
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – »Kaj naj rečem? Prav nič dobre volje nisem bil, ko sem prejel novice iz Stožic. Morda sem ostal še brez četrtega napadalno usmerjenega nogometaša,« je komentiral razplet slovenskega derbija Tomaž Kavčič. Selektor mlade reprezentance je imel v mislih Andraža Šporarja, ki je – pod budnim očesom sodnika Damirja Skomine – po ostrih posredovanjih Brazilca Arghusa derbi končal predčasno. Že prej so odpadli Elvis Bratanović, namesto katerega je selektor vpoklical Andraža Žureja, in še dva ofenzivna nogometaša – legionarja Haris Vučkić in Enej Jelenič.

Še dobro, da bo šlo pojutrišnjem (15) »le« za prijateljsko tekmo z izjemno močno hrvaško selekcijo. Hrvate vodi Nenad Gračan, ki je pred leti deloval prav v Kopru, zato bo nedvomno želel razkriti razkošen talent hrvaških upov nekdanjim delodajalcem in sodelavcem.

Slovenci ne bodo zapravljali časa z Gračanom in nizanjem imen uglednih klubov (Roma, Napoli, Udinese, Dinamo, Hajduk, Rijeka, ...), pri katerih igrajo njihovi vrstniki. Najprej bodo morali najti optimalno enajsterico in novo taktiko – brez štirih standardnih igralcev –, s katero bodo krenili nad sosedsko izbrano vrsto.

»Priložnost bodo dobili nekateri drugi, tako je pač v nogometu. Edina 'sreča v nesreči' je, če se lahko tako izrazim, dejstvo, da bomo igrali prijateljsko tekmo, ne kvalifikacijske,« ostaja optimističen Kavčič. Selektor načrtuje tri do štiri skupne treninge. Včeraj so fantje opravili regeneracijsko vadbo na pomožnem igrišču koprske Bonifike (glavno igrišče je bilo še v soboto povsem namočeno, včeraj pa le malo manj), danes bodo vadili enkrat ali dvakrat – odvisno od utrujenosti reprezentantov – in jutri še zadnjič pred preizkušnjo, ki bo nedvomno močnejša kot naslednja v kvalifikacijah za euro 2015 proti Andori. »Odločil se bom tik pred zdajci. Z vadbo na silo lahko več izgubim, kot pa dobim,« je ocenil Kavčič, ki bo danes dobil še peterico reprezentantov s sinočnjega derbija ter Žana Benedičiča, ki je včeraj v majici Milana igral tekmo mladinske lige proti Cagliariju.