Španci sedmič prvaki, Kazahstan preprečil upe o domači kolajni

V tekmi za tretje mesto na EP v dvoranskem nogometu je Kazahstan s 5:1 premagal gostiteljico Srbijo.

Objavljeno
13. februar 2016 22.50
Š. Ro.
Š. Ro.

Beograd - Evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu je sedmič osvojila Španija. V velikem finalu v beograjski Areni je s 7:3 premagala Rusijo in si priskrbela že sedmi naslov evropskih prvakov.

Španci so hitro povedli z golom Alexa v deveti minuti. V 16. minuti je Pola povišal na 2:0, Mario Rivillos v 17. že na 3:0. Pol minute kasneje je znova zadel Pola za 4:0, pred odmorom je zadetek za Rusijo prispeval Romulo (20.).

Začetek drugega polčasa ni prinesel novih golov, je pa Miguelin v 31. minuti poskrbel že za neulovljivo prednost Špancev. Robinho je minuto zatem znižal zaostanek Rusov na 2:5, a je znova udaril Miguelin in v 35. minuti povišal na 6:2. Španci so svojo premoč kronali v 36. minuti, ko je Mario Rivillos zadel še za 7:2 in sedmi naslov. Ivan Milovanov je v 40. minuti znižal na 3:7.

Prvenstvo pa pravzaprav že pred finalom doživelo vrhunec, z današnjo tekmo za tretjem mesto. Za kolajno se je namreč borila gostiteljica Srbija, domačo reprezentanco je spodbujalo 11.000 ljudi. Vendar pa ti niso videli želenega razpleta. V boju za tretje mesto je namreč Srbijo premagal Kazahstan s 5:2 in se tako veselil brona.

Kazahstan je v vodstvo popeljal Douglas Jr. v 20. minuti, ki je do konca zadel še dvakrat (30., 34.), gola za Kazahstan sta dodala še Higuita (32.) in Serik Žamankulov (21.), medtem ko sta bila za Srbe uspešna Stfan Rakić (38.) in Slobodan Rajčević (40.).

Skupno si je vse tekme v Beogradu doslej ogledalo že preko 100.000 gledalcev, kar je nov rekord v zgodovini Uefe na tekmah v futsalu.