Kek in Stojanović uspešna, Pečnik strelec

V prvih tekmah 2. kola kvalifikacij za nogometno evropsko ligo zmagi za Rijeko in Crveno zvezdo.

Objavljeno
19. julij 2013 01.25
NOGOMET SLO TRENING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Varovanci trenerja hrvaškega nogometnega prvoligaša Rijeke Matjaža Keka so se v prvi tekmi 2. kola kvalifikacij za evropsko ligo znesli nad valižanskim predstavnikom Prestatynom in zmagali s kar 5:0 (2:0). S klasičnim hat-trickom se je izkazal predvsem Leon Benko (zadel je v 19., 23. in 59. minuti), po en gol sta prispevala še Vedran Jugović in Damir Zlomislić. Gostje so le enkrat streljali v okvir vrat, Rijeka desetkrat, kar polovico vseh poskusov pa je pretvorila tudi v gole. Otrok Gorice, 25-letni Matija Škarabot, ni igral niti ga ni bilo v postavi Rijeke.

Podobno uspešna, le manj učinkovita, je bila pred domačimi navijači na Marakani Crvena zvezda, ki je na prvi uradni tekmi pod taktirko novega trenerja Slaviše Stojanovića z 2:0 (1:0) odpravila islandskega zastopnika IBV. Mrežo gostov je v 12. minuti načel Nejc Pečnik, ki je igral celo tekmo, v 76. minuti je barko Skandinavcev potopil Nikola Mijailović.

Tudi tretji slovenski trener Darko Milanič je ostal neporažen, njegov Sturm se je na gostovanju pri islandskem Breidabliku UBK razšel brez golov. Robert Berić, še v pretekli sezoni tudi Milaničev varovanec pri Mariboru, je odigral celoten dvoboj.

Poljski Slask je s 4:0 (2:0) odpravil zasedbo Rudarja iz Plevlje, ki je morala že po devetih minutah dvakrat po žogo v mrežo. Dalibor Stevanović je igral do 84. minute. V gosteh je bil uspešen tudi Hapoel Tel Aviv, ki je s 4:1 (2:1) odpravil bulgarski Beroe. Branko Ilić je na igrišču prebil od začetka do konca, scenarij pa je bil podoben kot v Wroclawu - izraelski predstavnik je namreč z 2:0 vodil že po devetih minutah. Drugi bolgarski zastopnik Botev Plovdiv se je iz gostovanja v Mostarju vrnil z neodločenim izidom 1:1 (0:1) z Zrinjskim, Elvedina Džinića ni bilo v moštvu Boteva.