Kek lovi prvo zmago nad Dinamom

Pred hrvaškim nogometnim derbijem v prvoligaškem vodstvu Zagrebčani.

Objavljeno
24. oktober 2015 01.34
cropix*Kek Rijeka
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Matjaž Kek bi si v naslednjih tednih težko zamislil zahtevnejši urnik tekem, kot je pred nogometaši Rijeke. Moštvo nekdanjega slovenskega selektorja ne bo imelo časa za privajanje: že jutri se bo ob Kvarnerju pomerilo z najmočnejšim hrvaškim klubom Dinamom, nato sledita dvoboja z drugouvrščenim Hajdukom v Splitu in s četrtouvrščenim Splitom na začasnem domicilu na Rujevici.

»Razmišljamo o svoji kakovosti in tem, da bi izkoristili pozitiven učinek polnih tribun na Rujevici,« je zatrdil Kek. Klub bo zgradil novi štadion na Kantridi, na Rujevici pa je zrastlo središče z objektom, ki sprejme 5000 navijačev. Ta bo jutri seveda poln, med gledalci bo tudi 275 privržencev Dinama.

Kek je Rijekino vitrino ozaljšal z dvema lovorikama, še nikdar pa ni premagal Dinama v hrvaškem prvenstvu. Je napočil čas za premierno zmago, s katero bi za točko prehitel vodilne Zagrebčane?

»Ni nam treba ustvarjati pritiska. Dejstvo je, da Dinamo že lep čas ni izgubil v prvenstvu. Seveda želimo zmagati. Kakšni športniki bi bili, če ne bi šli v tekmo z željo po zmagi?« se je vprašal Kek, ki bo jutri računal tudi na Mirala Samardžića in Romana Bezjaka.