Kek ni več nepremagljiv

Zagrebški Dinamo s Petrom Stojanovićem je v derbiju hrvaškega nogometnega DP s 3:0 odpravil Kekovo Rijeko.

Objavljeno
21. februar 2016 23.40
J. P.
J. P.

Zagreb - Ena ključnih tekem v dvoboju za naslov hrvaškega nogometnega prvaka se ni izšla po željah nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka. Njegova Rijeka je namreč na gostovanju pri vodilnem zagrebškem Dinamu v drugem polčasu prejela tri zadetke in pokleknila z 0:3, zdaj je razlika med moštvoma po 23. kolu že precej izdatnejših pet točk.

Za Kekovo zasedbo je bil to šele prvi poraz v sezoni, prej je namreč vpisala dvanajst zmag in deset remijev. Gostitelji so se dokopali do petnajstega uspeha, že osmega zapovrstjo. Zagrebčani niso v domačem prvoligaškem tekmovanju točke oddali že vse od predzadnjega oktobrskega dne, ko so klecnili pred Splitom (0:1).

V primeru današnje zmage bi se Rijeka prebila celo v vodstvo na prvoligaški razpredelnici, a se ji pred dobrimi 7000 gledalci (Bad Blue Boys so obračun bojkotirali) na Maksimirju ni izšlo. Že pred glavnim odmorom so bili agilnejši gostitelji, ki so v 24. minuti po zaslugi argentinskega branilca Leonarda Sigalija zatresli tudi vratnico, v drugem delu pa so bili tudi konkretnejši in trikrat poslali Ivana Vargića po žogo tudi v mežo.

V 64. minuti je zadel Hilal El Arbi Soudani, v 83. minuti je povišal Sigali, 28-letni alžirski napadalec pa je s svojim drugim golom na tekmi domačo zmago potrdil že v sodnikovem dodatku. V zagrebški vrsti je celoten dvoboj odigral Petar Stojanović, pri gostih pa Roman Bezjak, ki si je v 68. minuti prislužil tudi rumeni karton. Miral Samardžić je počival zaradi kartonov, Aleš Mejač pa je zbolel. Statistika je bila na strani Dinama, ki je bil 59-odstotno pri žogi, na svoji strani pa je imel tudi razmerje strelov v okvir vrat (5:2) in prostih strelov (31:18).