Kek po porazu z Dinamom tarča kritik na Hrvaškem

Nekdanjemu selektorju slovenske reprezentance zamerijo preveč obrambno taktiko na Maksimiru.

Objavljeno
24. februar 2016 16.42
cropix-NK Rijeka - GNK Dinamo 210914
Š. Ro.
Š. Ro.

Zagreb - Čeprav je hrvaška športna javnost v zadnjih letih poveličevala Matjaža Keka zaradi vseh njegovih uspehov v Rijeki, pa je po nedeljskem porazu proti zagrebškemu Dinamu vanj usmerila ostre puščice. Čeprav je bil za Rečane to šele prvi poraz v sezoni, so se nanj usule kritike, predvsem zaradi taktike, s katero se je njegovo moštvo borilo na Maksimiru. Da je bila njegova ekipa prestrašena, se Zagrebčanom zoperstavila s preveč z obrambno taktiko in tako dalje.

Največ prahu je dvignila izjava nekdanjega nogometaša Hajduka in Dinama Joška Jeličića. »Rijeke ne vodi trener, ki lahko osvaja trofeje. V nedeljo sem videl dva trenerja, domači je želel zmagati, gostujoči pa je bil prevelik 'ziheraš', ki je imel v mislih le, da tekme ne izgubi. Spoštujem Keka, spoštujem njegove rezultate, toda mislim, da njegova nogometna filozofija ne osvaja lovorike. Ne da si tega ne bi želel, ampak ne zna. Ne izbira tudi igralcev, ki bi mu pri tem pomagali,« je dejal zdajšnji komentator na hrvaški televiziji.

Kek se sicer s kritikami ne obremenjuje: »Če me želijo zamenjati, me naj zamenjajo. Prevzemam odgovornost za to, kar se je v Zagrebu zgodilo, sem pa že dostikrat povedel svoje razmišljanje o medijskih obračunavanjih. Televizije po tekmi nisem gledal, lahko pa tudi rečem, da sem Dinamo pozabil in usmeril svoj fokus v tekmo proti Hajduku.«

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance tako tudi še namrej uživa zaupanje vodstva, predsednik kluba Damir Mišković je že dejal, da si Kek teh kritik ni zaslužil in verjame, da njegov klub čaka še lepa prihodnost pod vodstvom slovenskega trenerja.