Trije novinci pri Olimpiji

Čanađija je bil kot član Rijeke posojen tudi italijanskemu nižjeligašu Spezii, prihajata tudi Savić in Apau. 

Objavljeno
11. julij 2017 12.59
Posodobljeno
11. julij 2017 12.59
tlo*nogomet
J. P., N. Gr., J. M.
J. P., N. Gr., J. M.

Ljubljana - Iz tabora hrvaškega nogometnega prvaka Rijeke, ki ga bo še naprej vodil nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, so včeraj na klubski spletni strani razkrili, da bodo zveznega igralca Daria Čanađijo, ki je na dosedanjega delodajalca pogodbeno vezan še dve leti, bo konca sezone posodili ljubljanski Olimpiji, ki pa prestopa še ni uradno potrdila. 

Gre za 23-letnega hrvaškega igralca, ki je prve nogometne korake delal pri Bjelovarju, Varteksu in Slavenu Belupu, od koder je leta 2014 tudi prestopil k Rijeki, pri kateri pa se doslej ni pretirano naigral, saj ga je vodstvo kluba med letoma 2014 in 2016 posodilo italijanskemu nižjeligašu Spezii.

Pod Kekovo taktirko je doslej zbral 32 nastopov, v minuli sezoni je odigral 24 prvenstvenih obračunov, med strelce se ni vpisal. Predvsem v mlajših letih je veljal za izjemno obetavnega igralca, čemur pritrjujejo tudi zbrani nastopi v majici z državnim grbom v mlajših selekcijah (do 19, 20 in 21 let). Vodstvo Olimpije se sicer spogleduje z (vsaj) še dvema tujima okrepitvama.

Olimpija je na sredini igrišča poskrbela za še eno okrepitev, prihaja prav tako 23-letni Stefan Savić. Gre za avstrijskega napadalnega vezista, ki je nosil tudi dres mlade avstrijske reprezentance, večino svoje kariere pa je preživel pri Salzburgu, kjer je sodeloval tudi s Kevinom Kamplom. Nazadnje je igral za nizozemsko Rodo. 

»Počutim se odlično. V Ljubljano sem prišel dobro pripravljen, sprejet sem bil odlično, zato komaj čakam, da začnem igrati,« je dejal nogometaš, ki si je pred časom pri Slavenu slačilnico delil z Dinom Štiglecem: »Kot sem rekel, sprejet sem bil odlično. Tako z Dinove strani kot s strani ostalih igralcev.« Savić se dobro znajde na vseh treh položajih za napadalcem. Po besedah predsednika Milana Mandarića si lahko obetamo vsaj še eno okrepitev iz tujine, najbrž na mestu napadalca, saj ima Olimpija ogromno težav z doseganjem zadetkov. Dolgo se je govorilo o Argentincu slovenskih korenin Andreasu Vombergarju, a naj bi bilo za ta prestop le še malo možnosti. 

Tretji prišlek na začetku tega tedna v zmajevo gnezdo pa je desni bočni branilec Mitch Apau. Sedemindvajsetletni Nizozemec, nekdanji član Ajaxove akademije, je nazadnje igral za Westerloo v Belgiji. Ob podpisu pogodbe je, po poročanju portala Nogomania dejal: »Ljudje v Ljubljani so prijazni, govorijo angleško, zato verjamem, da se bom hitro vklopil. Dobro sem treniral, tudi pri Olimpiji pa so pogoji za delo odlični. Verjamem, da sem dober na žogi. Upam, da bom to pokazal navijačem Olimpije.«   

Gatarić iz Krškega v Celje

Vrste prvoligaša Celja pa je okrepil dosedanji krilni napadalec Krškega, 25-letni Zagrebčan Nikola Gatarić, ki je novemu delodajalcu obljubil dveletno zvestobo, pridružil pa se mu bo na današnjem popoldanskem treningu. »Zame bo to nova priložnost in korak naprej v karieri. Trenerja Tomaža Petroviča dobro poznam, želim se dobro in hitro vklopiti v kolektiv,« je poudaril nekdanji igralec švicarskih Solothurna in Oberjacherna.