Kevin-Prince Boateng v posebni družbi

Kdo so nogometaši, ki so zabili gol v štirih različnih najmočnejših nogometnih ligah?

Objavljeno
27. avgust 2016 23.09
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Precej na tiho je Kevin-Prince Boateng prišel v špansko ligo k Las Palmasu. Nekdanji zvezdnik Milana in Schalkeja ter ganski reprezentant je kljub temu takoj opozoril nase. Gol je zabil že na prvi tekmi španskega prvenstva proti Valencii in postal eden od redkih nogometašev, ki jim je uspelo zatresti mrežo v štirih različnih najmočnejših evropskih ligah.

Kevin-Prince Boateng je bil učinkovit v španski, italijanski, nemški in angleški ligi, igral pa je za Hertho, Tottenham, Borussio Dortmund, Portsmouth, Milan, Schalke in zdaj še za Las Palmas. Da bi zabil gol v vseh petih najboljših ligah, bi torej moral oditi še v Francijo. Ker je star 29 let, nikakor ni prepozno. A kdo so še drugi, ki so prav tako zabili v štirih različnih najmočnejših nogometnih ligah?

Gheorghe Popescu

Šestkratni najboljši romunski nogometaš je prav tako kot Boateng zabil gol v Španiji, Italiji, Angliji in Nemčiji, saj ni nikoli igral za noben francoski klub. V španski ligi je nekaj golov zabil za Barcelono, v italijanski za Lecce, v angleški za Tottenham, poker pa je končal v nemškem prvenstvu z edinim golom za Hannover. Ker je bil branilec, se prav pogosto ni vpisal med strelce. Vmes je igral še za različne romunske klube, PSV iz Nizozemske in Galatasaray iz Turčije.

Jon Dahl Tomasson

Čeprav je strelsko najbolj blestel na Nizozemskem pri Heerenveenu in Feyenoordu, je bil danski napadalec uspešen tudi drugje. V štirih najboljših ligah mu je uspelo zabiti za Newcastle, Milan, Stuttgart in Villarreal. Najlepše spomine ima na Milan, s tem klubom je osvojil italijansko prvenstvo, italijanski pokal in ligo prvakov.

Pierre Wome

Resda je Wome branilec, toda zaradi močnega strela mu je uspelo zabiti gol v italijanski ligi za Bologno, v angleški za Fulham, v španski za Espanyol in v nemški za Werder Bremen. Kamerunski branilec je vmes igral še za številne druge klube. Najslovitejši je Inter iz Milana, še vedno pa je aktiven v domači kamerunski ligi.

Obafemi Martins

Nekoč je veljal za čudežnega dečka pri Interju iz Milana, toda nigerijski napadalec svojega potenciala ni nikoli razvil do konca. Kljub temu je igral za številne dobre klube. Iz Italije je odšel k Newcastlu v Anglijo, v Nemčiji je zabijal za Stuttgart in v Španiji za Levante. Kmalu zatem je odšel iz Evrope. Denar je služil v ameriški profesionalni ligi, zdaj pa igra v bogati kitajski ligi.

Florin Raducioiu

Še toliko večji junak, ker mu je uspelo zabiti gol v vseh petih najmočnejših evropskih ligah. Kot nogometaš se je razvil v mlajših selekcijah Dinama iz Bukarešte, nato pa je igral za številne evropske klube. V Italiji za Bari, Verono, Brescio in Milan, v Španiji za Espanyol, v Angliji za West Ham, v Franciji za Monaco in v Angliji za West Ham. Pri Milanu ni igral veliko, a kljub temu je romunski napadalec osvojil številne lovorike, saj je pri rdeče-črnih igral v sezoni 1993/1994, Milan pa je tedaj slavil tudi v ligi prvakov. Poleg Raducioia je edini drugi nogometaš, ki je igral v vseh petih najmočnejših evropskih prvenstvih (Španija, Anglija, Nemčija, Italija, Francija), le še danski vezist Christian Paulsen. A ker gre za obrambno naravnanega nogometaša, mu ni uspelo doseči gola v vseh petih prvenstvih.