Kijev gotovo ni mesto, kamor bi šel Zizou na počitnice

Po novem porazu v ligi prvakov je trener Real Madrida pod vse hujšim pritiskom. Naslednje tri tekme (Sevilla, Borussia M., Atletico) ključne za Zinedina Zidana.
Fotografija: Zinedine Zidane ima glavnega napadalca v rojaku, veteranu Karimu Benzemaju. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Zinedine Zidane ima glavnega napadalca v rojaku, veteranu Karimu Benzemaju. FOTO: Javier Soriano/AFP

Kako so se v 90 minutah zasukale stvari v skupini B lige prvakov. Pred zadnjimi 90 so štiri ekipe v treh točkah, Borussia Mönchengladbach in Šahtar Donjeck pa sta pred velikanoma Real Madridom in Interjem. Narobe svet. Se lahko 13-kratnemu evropskemu prvaku Realu zgodi, da bo obtičal v predtekmovanju? To bi bilo bržčas usodno za trenerja Zinedina Zidana, ki se mu je po drugem porazu z Ukrajinci zatresel stolček. A Francoz je odločen: »Ne bom odstopil, rešili se bomo!«

image_alt
Zinedina Zidana bo požrl njegov ego




Šahtar je v petih tekmah dosegel pet golov, vse proti Real Madridu, v Španiji je bilo 2:3, v Ukrajini 2:0. Sreda bo brutalna. Toda španski prvaki imajo srečo, da so še vedno kovači svoje sreče. Če bodo doma premagali Borussio Mönchengladbach, bodo šli v osmino finala. Na roke jim je šel razplet tekme v Nemčiji, kjer je Inter Samirja Handanovića zagrabil rešilno bilko (3:2) in tako imajo vse štiri ekipe možnost priti v top 16. Domači zmagi Reala in Interja s Šahtarjem bi pomenili, da bi bila na vrhu španski in italijanski klub.
 

Težave v la ligi


Stvari torej še niso alarmantne za los blancos. Marsikdo se je komaj prebil iz skupine in potem šel do konca, nazadnje denimo Liverpool pred dvema sezonama. Zidanova težava je v tem, da Real kaže slabe predstave tudi v domačem prvenstvu, kjer za mestnim tekmecem Atleticom zaostaja šest točk in ima tekmo več. Nazadnje je doma izgubil proti Alavesu z 1:2, pred tem v Villarrealu igral 1:1 in še prej v Valencii doživel blamažo z 1:4.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Za nameček ga v soboto čaka eno najtežjih gostovanj pri Sevilli, ki se je že zagotovila osmino finala LP ... Bo v Andaluziji konec druge Zizoujeve zgodbe pri Realu? Bo še en trener, ki bo dobil nogo po osvojitvi naslova španskega prvaka? Tako kot Mourinho, Capello ...

Zinedine Zidane ima močan ego, ki bi ga znal stati službe. FOTO: Michael Buholzer/AFP
Zinedine Zidane ima močan ego, ki bi ga znal stati službe. FOTO: Michael Buholzer/AFP

 

Ko je bil Ronaldo ...


Evropski prvak z Realom v letih 2016, 2017 in 2018, ko je bil tam Cristiano Ronaldo, pravi, da se sam ne bo umaknil, občuti pa vse večji pritisk. Šefi se sprašujejo o njegovih spornih potezah, a utegnejo počakali do tekme z Atleticom 12. t. m. »Počutim se močnega in kot vedno bom dal svoj maksimum, tako tudi igralci. Moramo držati brade dvignjene in se osredotočiti na naslednjo tekmo. Nič drugega ne moremo storiti,« je odločen odločen zasukati krivuljo navzgor Zidane, ki je maja 2018 odstopil takoj zatem, ko je v Kijevu osvojil ligo prvakov.



Tokrat olimpijski štadion v ukrajinski metropoli ne bo njegova zadnja postaja. »Ne, ne bom odstopil. Ni 'šans'. Dobro smo igrali v prvem polčasu, a žoga ni hotela v mrežo. Imeli smo priložnosti, zadeli prečko. Smo v nizu slabih rezultatov, to je realnost, ampak moramo vztrajati. Imamo še eno tekmo in moramo zmagati,« na boljše čase računa Zidane, z Realom prvak tudi kot igralec (2002).


 

Kje si, kapetan?


Z njim se strinja tudi Luka Modrić. »Težko je razložiti, kaj se nam dogaja, znašli smo se v zelo težki situaciji. Toda še vedno je vse v naših rokah in storili bomo vse, da pridemo do treh točk,« Hrvat verjame, da bo Real tudi štiriindvajsetič zapored od leta 1997 prišel iz skupine: »Real se je vedno znal pobrati, ko je šlo za nohte, zdaj moramo svoje povedati na igrišču.«

Zinedinu Zidanu menjave v Ukrajini niso prinesle koristi. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Zinedinu Zidanu menjave v Ukrajini niso prinesle koristi. FOTO: Gleb Garanich/Reuters


Real je po finalni zmagi proti Liverpoolu leta 2018 začel popuščati, čeprav je po koronskem premoru prišel do španskega naslova. V mrzlem Kijevu je bil le bleda senca šampionske ekipe, zelo se mu pozna odsotnost poškodovanega kapetana Sergia Ramosa. Brez njega je na zadnjih devetih tekmah LP doživel kar sedem porazov!

Preberite še:

Komentarji: