Kitajska reprezentanca do 20 let bo igrala v nemški nogometni ligi  

Mlada kitajska reprezentanca bo v četrti ligi začela igrati januarja, njeni rezultati pa ne bodo šteli za lestvico.

Objavljeno
16. avgust 2017 14.40
L. Z.
L. Z.
Peking - Kitajska nogometna reprezentanca do 20 let bo v tej sezoni nastopala v nemški četrti ligi, igrati pa bo začela v drugem delu sezone od januarja dalje. Rezultati reprezentance ne bodo šteli za lestvico.

Kitajska komunistična vlada, na čelu katere je nogometni navdušenec Xi Jinping, v zadnjih letih vlaga ogromno denarja v šport, ki je bil na Kitajskem sicer precej zapostavljen. Xi je že pred časom razkril svoje nogometne načrte. Med njimi je tudi ideja, da bi Kitajska nekega dne gostila svetovno prvenstvo. Še pred tem pa želi Kitajska pustiti pečat na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu, poroča STA.

Zato je Kitajska vzpostavila povezave z Nemčijo, svetovno prvakinjo v nogometu. Prvi korak do uspeha kitajskega nogometa je igranje reprezentance do 20 let v nemški četrti ligi.

"Treniranje in igranje kitajske moške nogometne reprezentance do 20 let je pomembna priložnost za kitajski nogomet, ki se bo učil od nemškega," je v izjavi za javnost zapisala kitajska reprezentanca, potem ko sta v Pekingu dogovor o sodelovanju podpisala kitajska in nemška nogometna zveza. Kitajska na Fifini lestvici trenutno zaseda 77. mesto.