Domžalčanom se je obrestovala začetna ofenziva v Ljubljani

Varovanci trenerja Simona Rožmana so nadaljevanju 4. kola Prve lige Telemach ugnali Bravo.
Fotografija: Domžalski nogometaši so se razveselili tesne zmage. FOTO: Lado Vavpetič
Odpri galerijo
Domžalski nogometaši so se razveselili tesne zmage. FOTO: Lado Vavpetič

V nadaljevanju 4. kola Prve lige Telemach so nogometaši Domžal v gosteh ugnali Bravo z 1:0 (1:0). Po dveh remijih in porazu se je varovancem trenerja Simona Rožmana obrestovala ofenziva v uvodnih minutah tekme, nato pa so dobro nadzorovali potek tekme.

Domžalčani so začeli napadalno, obrambi gostiteljev povzročali kar nekaj težav, a do 12. minute jim je manjkal nevarnejši zaključni strel. Takrat pa so si priborili žogo na levi strani igrišča, Benjamin Markuš je stekel v kazenski prostor, preigral Gašperja Trdina, nato pa pred golom našel Ivana Durdova. Ta je žogo sprejel s hrbtom obrnjen proti vratom, se obrnil in jo mimo vratarja Matije Orbaniča poslal v mrežo. Po doseženem golu so Domžalčani pobudo prepustili Ljubljančanom, toda prave nevarnosti ni bilo več.

Sežanski glavni trener Dušan Kosić je bil upravičeno lahko zadovoljen. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Sežanski glavni trener Dušan Kosić je bil upravičeno lahko zadovoljen. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Uspešni z igralcem manj

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so že v petek na domačem štadionu pred 250 gledalci premagali Celje z 1:0 (0:0). Tako so prišli do prve zmage v novem prvenstvu. Nekoliko presenetljivo, še posebej, ker so od 54. minute igrali z nogometašem manj. Tekmo je po protinapadu v 84. minuti odločil natančen strel Jakoslava Stankovića, pred tem Sežanci niso imeli lepše priložnosti. Precej nevarnejši so bili Celjani, dvakrat so zadeli okvir vrat, za neučinkovitost pa so bili kaznovani s prvim porazom v prvenstvu. Do tekme na Primorskem so vse tri tekme remizirali.

Zaradi velike vročine v Sežani, kjer Tabor kot edini prvoligaš še nima reflektorjev in mora svoje tekme igrati v popoldanskem terminu, ni bilo ustreznih razmer za igranje kakovostnega nogometa.

4. kolo Prve lige Telemach

Petek

CB24 Tabor Sežana : Celje 1:0 (Stanković 84.)

Sobota

Bravo : Domžale 0:1 (Durdov 12.)

Nedelja

Radomlje : Mura 17.30

Maribor : Olimpija 20.15

Gorica : Koper 20.15

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: