Klubsko SP: Barcelona zanesljivo v finalu, Villa bo okreval vsaj štiri mesece

Barcelona se je z zmago s 4:0 nad Al Saddom uvrstila v finale klubskega SP. David Villa je tekmo končal z zlomljeno golenico.

Objavljeno
15. december 2011 10.31
Posodobljeno
15. december 2011 10.31
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Jokohama - Nogometaši Barcelone so le še korak od nove trofeje. V polfinalu svetovnega klubskega prvenstva na Japonskem so s 4:0 premagali katarski Al Sadd. Varovanci Pepa Guardiole se bodo v nedeljskem finalu pomerili z brazilskim Santosom, a bodo igrali brez poškodovanega Davida Ville, ki si je zlomil golenico.

Zanesljiva predstava prinesla finale

Evropski prvaki sicer niso nastopili v najboljši postavi - Guardiola je na klopi pustil Xavija, Danija Alvesa, Fabregasa in Piqueja -, a vseeno pričakovano prevladovali proti Katarcem. Oba gola v prvem polčasu je prispeval Adriano. Prvič je zadel po napaki vratarja Mohameda Saqra v 25. minuti. Tik pred koncem polčasa je bil uspešen še drugič, ko je streljal z roba kazenskega prostora. Mrežo je iz prepovedanega položaja zatresel še David Villa, ki je v 39. minuti zaradi poškodbe predčasno zapustil igrišče, zamenjal ga je Alexis Sanchez.

Tudi v drugem polčasu so Katalonci prevladovali na igrišču in imeli kar 72-odstotno posest žoge. Za tretji zadetek Kataloncev je v 64. minuti Keitaju podal Messi, za končnih 4:0 pa zabil Maxwell.

Villa z zlomljeno golenico

Kot so že sporočili iz tabora Barcelone, je poškodba Ville precej huda. Španski napadalec si je zlomil golenico, izključen ni niti zlom mečnice. Španski napadalec se bo takoj vrnil v Barcelono, potrdili pa so tudi, da bo njegovo okrevanje trajalo vsaj štiri mesece.

»To je za nas hud udarec, saj je Villa pomemben član naše ekipe. Zavedamo se, da bo odsoten precej časa, v teh težkih časih mu vsi stojimo ob strani,« je dejal Guardiola. Tako je za Španca, o katerem so že špekulirali, da bo v zimskem prestopnem roku zapustil katalonski klub, vprašljiv tudi njegov nastop na junijskem evropskem prvenstvu.

V finalu čaka Santos

V finale se je včeraj že uvrstil južnoameriški prvak Santos, ki je v prvem polfinalu s 3:1 premagal japonsko Kašivo. Svetovna nogometna javnost tako že nestrpno pričakuje finale z zvezdnikoma Lionelom Messijem in prvim igralcem brazilske ekipe Neymarjem.

Al Sadd - Barcelona 0:4 (0:2)

Adriano 25., 43., Keita 64., Maxwell 81.

Začetni postavi:

Barcelona: Valdes, Puyol, Villa, Iniesta, Messi, Thiago, Mascherano, Keita, Pedro, Adriano, Abidal.
Al Sadd: Mohamed, Belhadi, Lee, Wesam, Kasola, Niang, Keita, Ibrahim, Khalfan, Talal, Koni.