Klubsko SP: Auckland City in Cruz Azul v polfinalu

Nogometaši Auckland Cityja so v četrtfinalu klubskega SP z 1:0 premagali Setif, Cruz Azul pa po podaljšku Sydney s 3:1.

Objavljeno
13. december 2014 20.16
FBL-WCLUB-2014-AUCKLAND CITY-ES SETIF
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rabat - Nogometaši Auckland Cityja in Cruz Azula so si danes izborili mesti v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva v Maroku.

Auckland City je na prvi četrtfinalni tekmi premagal zmagovalce afriške lige prvakov, alžirski Setif (1:0). Gledalci so edini gol na tekmi videli v 52. minuti. Novozelandski klub je imel na voljo udarec iz kota, po katerem je žogo sprejel John Irving, si na robu kazenskega prostora priboril dovolj prostora za strel in natančno udaril v desni spodnji kot.

Auckland City si je z minimalno zmago zagotovil polfinalni dvoboj z zmagovalcem pokala libertadores, argentinskim San Lorenzom.

Azul po podaljšku prek Sydneyja

Na drugi četrtfinalni tekmi je bil Cruz Azul po podaljšku boljši od Western Sydney Wanderers s 3:1. Avstralski klub je povedel v 65. minuti prek Iacopa La Rocce, le devet minut kasneje pa je moral njegov soigralec Matthew Spiranovic zaradi drugega rumenega kartona z igrišča, kar so Mehičani izkoristili v 89. minuti z enajstmetrovko Gerarda Torrada.

Sydney je v 102. minuti ostal še brez drugega igralca, izključen je bil Nikolaj Topor-Stanley, kar je razmerje moči nagnilo povsem na strani Mehičanov. Ti so v 108. minuti dosegli vodilni gol prek Huga Pavoneja, nato pa je v 118. minuti Torrado še drugič zadel z bele točke in potrdil napredovanje Cruz Azula.

Mehičani se bodo v polfinalu zoperstavili evropskemu prvaku Realu.

 

Četrtfinale klubskega SP

ES Setif - Auckland City 0:1 (0:0)

(Irving 52.)

Cruz Azul - Western Sydney Wanderers 3:1 (0:0) *po podaljšku

(Torrado 89./11-m, 118./11-m, Pavone 108.; La Rocca 65.)

 

Polfinale

16. december: Auckland City - San Lorenzo

17. decemer: Real Madrid - Cruz Azul