Klubsko SP: Raja Casablanca drugi finalist

Maroška Raja Casablanca se je z zmago nad brazilskim Atleticom Mineirom (3:1) uvrstila v finale prvenstva.

Objavljeno
18. december 2013 20.36
FBL-WCLUB-2013-AL AHLY-MONTERREY
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Marakeš - Maroški klub Raja Cajablanca je v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva v Marakešu s 3:1 premagala brazilski Atletico Mineiro in si zagotovila sobotni finale z evropskim prvakom Bayernom.

Gledalci v prvem polčasu niso videli gola, v drugem pa so prvi zadeli Maročani, pri katerih je Mouhssine Iajour v 51. minuti natančno sprožil z roba kazenskega prostora.

Brazilci so izenačili v 64. minuti, ko je zvezdnik Ronaldinho uspešno izvedel prosti strel, kar pa Atletico ni znal izkoristiti. Strelec prvega gola Mouhssine Iajour je v 84. minuti izsilil prekršek Reverja za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel kapetan Mouhssine Moutouali, za končnih 3:1 pa je v 94. minuti zadel Vianney Mabide.

Raja Casablanca se je kot drugo afriško moštvo uvrstila v finale klubskega svetovnega prvenstva, pred tem je to uspelo le Mazembeju leta 2010. Finalni dvoboj z Bayernom bo v soboto ob 20.30.

Atleticu Mineuru po današnjem porazu ostaja tekma za tretje mesto, kjer bo njegov nasprotnik kitajski Guangzhou Evergrande (17.30).

Monterreyu peto mesto

Nogometaši mehiškega Monterreya so na tekmi za peto mesto premagali egiptovski Al Ahly s 5:1. Mehičani so povedli v tretji minuti z golom Nerija Cardoza, vendar so Egipčani izenačili že v osmi minuti prek Emada Meteaba.

Al Ahly se je tako hitro vrnil v igro, vendar je bil preostanek tekme povsem na strani Moterreya. Ta je do polčasa dosegel še tri gole - zadeli so Cesar Delgado (22. minuta), Leobardo Lopez (27.) in Hamberto Suazo v 45. minuti z bele točke - končni rezultat pa je v 65. minuti postavil Delgado.

 

Klubsko svetovno prvenstvo

Polfinale

Raja Casablanca - Atletico Mineiro 3:1 (0:0)

(Iajour 51., Moutouali 84./11-m, Mabide 94.; Ronaldinho 64.)

 

Za peto mesto

Al Ahly - Monterrey 1:5 (1:4)

(Meteab 8.; Cardozo 3., Delgado 22., 66., Lopez 27., Suazo 45./11-m)