Ko je Messi razpoložen, Barcelone ni moč ustaviti

Lionel Messi je zabil že svoj 42. gol v španskem prvenstvu, Rayo Vallecano je na Camp Nou padel s 3:1.

Objavljeno
18. marec 2013 08.02
Posodobljeno
18. marec 2013 08.30
SOCCER-SPAIN/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Nogometaši Barcelone so sinoči na domačem Camp Nou prikazali novo dominatno predstavo in Rayo Vallecano odpihnili s kar 3:1. Vnovič je blestel argentinski virtouz Lionel Messi, ki je tekmo končal z dvema goloma in podajo. Katalonske navijače veseli zlasti dejstvo, da sta z Davidom Villo na zelenici delovala kot uigran par, ki ga je praktično nemogoče ustaviti.

»Večkrat sem že slišal, kako se Messi in Villa ne razumeta in ne ujemata, toda to se mi je vedno zdelo absurdno. Tako kot pred meseci se oba naša napadalca zelo dobro razumeta, kar se vidi tudi v igri. Med njima vlada dobra kemija. O Messiju ni potrebno izgubljati besed, toda tudi Villa zabija gole in se zelo dobro postavlja v prostoru ter tako prispeva velik delež k naši igri,« je svoja zvezdnika po tekmi pohvalil začasni trener Barce Jordi Roura.

Messi je v 25. minuti lepo iz igre vrgel gostujočo obrambo in nato nesebično podal do Ville, ki je zlahka zadel za vodstvo z 1:0. Španski napadalec se mu je v nadaljevanju tekme oddolžil, saj je bil kar dvakrat v vlogi podajalca (40. in 57. minuta). To je bila že 18. zaporedna tekma, na kateri se je Messiju uspelo vpisati med strelce, do ponovitve lanskoletnega rekoda pa mu manjka še osem golov.

Svojo nalogo so z odliko opravili tudi nogometaši madridskega Reala, ki so s kar 5:2 ponižali Mallorco. Galaktiki so se sedaj prebili na drugo mesto v španskem prvenstvu, toda njihov zaostanek za vodilnimi Katalonci še naprej znaša debelih 13 točk.