Koeman bi z veseljem sprejel Rooneyja

Trener Evertona Ronald Koeman je polaskal napadalcu Waynu Rooneyju, ki pri Manchester Unitedu dobiva le »drobtinice«.

Objavljeno
28. oktober 2016 19.58
M. Ž.
M. Ž.

Liverpool - Glavni trener Evertona Ronald Koeman je na novinarski konferenci povedal, da bi z odprtima rokama sprejel napadalca Wayna Rooneyja, če bi se ta odločil za vrnitev v matični klub.

31-letni Anglež se mora pri Manchester Unitedu vse pogosteje zadovoljiti z mestom na klopi za rezerviste - na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih je le enkrat začel v začetni postavi - zato se na Otoku pojavljajo ugibanja o njegovem odhodu.

V kolikor bi se Rooney želel vrniti k Evertonu, kjer je leta 2002 začel svojo člansko kariero, bi bil tam po besedah Koemana zelo dobrodošel:

»Mislim, da je izjemen igralec. Daleč od tega, da bi bil že blizu konca kariere. Ne poznam njegovega položaja. To moramo spoštovati, to ni naša težava, toda če se bo pokazala možnost, da bi lahko prišel k nam, bom zelo zadovoljen,« je povedal Koeman.

Wayne Rooney se je Manchester Unitedu pridružil leta 2004 in si ustvaril status klubske legende. Na skupno 532 tekmah je dosegel 246 golov in je le še tri gole oddaljen od klubskega rekorda, ki je v lasti Bobbyja Charltona, z rdečimi vragi pa je osvojil 14 lovorik.