Konec dvomov: Lazović uradno Olimpijin

Z vodilnim slovenskim nogometnim prvoligašem je srbski napadalec podpisal pogodbo do konca junija 2017.

Objavljeno
25. februar 2016 10.40
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko je vodilnemu slovenskemu nogometnemu prvoligašu po jesenskem delu sezone Olimpiji spodletel angažma reprezentančnega ostrostrelca Milivoja Novakovića, ki ga je bolj prepričala mariborska ponudba Zlatka Zahovića, s čimer si je nakopal gnev ljubljanskih navijačev, je napad zmajev vendarle okrepilo izkušeno in mednarodno uveljavljeno ime. Vodstvo kolektiva je potrdilo, da je novi član moštva prekaljeni 32-letni nekdanji srbski reprezentant Danko Lazović.

O njegovem prihodu se je špekuliralo že od minulega tedna, zdaj pa je Lazović novemu delodajalcu obljubil zvestobo do konca junija 2017. Ob njem bodo za učinkovit napad v zelenem dresu skrbeli še njegov rojak in vrstnik Miroslav Radović, najstniški Nigerijec Blessing Eleke, ki se je v Stožice preselil iz Gorice, in Julius Wobay iz Sierre Leone.

Lazović je v svoji bogati karieri zamenjal kar nekaj uglednih evropskih klubov, pot ga je iz Partizana med drugim vodila v Feyenoord, Bayer, PSV in Zenit, nazadnje pa si je kruh služil pri kitajskem prvoligašu Beijingu BG. Majico srbske izbrane vrste je oblekel v 47 dvobojih in prispeval tudi enajst zadetkov.

»V Ljubljano sem prišel iz dveh razlogov. Prvi je zagotovo trener Marko Nikolić, s katerim sem imel priložnost sodelovati že v Partizanu, drugi pa je zelo zanimiv in obenem ambiciozen projekt, ki so ga zastavili v vodstvu kluba. Kolikor sem izvedel doslej, je Olimpija kombinacija izkušenejših igralcev in mladih, nadarjenih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost,« je prve vtise strnil Lazović, ki lahko igra na položaju osrednjega napadalca, napadalno usmerjenega zveznega igralca ali desnega krilnega igralca.

»O Dankovi kakovosti je brezpredmetno izgubljati besede, saj gre za dokazanega igralca z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Ne le, da je odličen nogometaš, ima tudi izjemen značaj. Njegova tekmovalnost ne pozna meja, povsod, kjer je igral, je storil vse, da je njegovo moštvo osvajalo lovorike,« pa mu je polaskal tudi trener Nikolić.