Konec negotovosti, Struna nadaljuje na Škotskem

Občasni slovenski nogometni reprezentant je do konca sezone obljubil zvestobo četrtouvrščenemu prvoligašu Hearts.

Objavljeno
18. januar 2017 16.18
regent nogomet
J. P.
J. P.

Edinburgh - Občasni slovenski nogometni reprezentant Andraž Struna si je po nekaj mesecih »brezdelja« našel novega delodajalca. Kariero bo nadaljeval na Otoku, zvestobo do konca sezone je namreč obljubil trenutno četrtouvrščenemu škotskemu prvoligašu Hearts, ki pa po 21 kolih za vodilnim Celticom zaostaja že gromozanskih 27 točk.

Primorski branilec, star 27 let in brat ravno tako reprezentanta Aljaža, je kariero začel pri Piranu, od koder ga je pot vodila v Koper, od tam pa decembra 2010 na Poljsko, h Cracovii. Poleti leta 2013 se je preselil h grškemu prvoligašu PAS Giannini, s katerim mu je pogodba potekla konec lanskega junija, delodajalec pa je ni podaljšal, zato je bil odtlej prost igralec.

Struna, ki je v zadnjem obdobju zaradi klubskega neigranja izpadel iz reprezentančnih načrtov selektorja Srečka Katanca, se je pred časom omenjal tudi kot potencialna okrepitev Partizana, a od selitve v Beograd ni bilo nič. V igralskem kadru Hearts, ki ga vodi komaj 30-letni trener Ian Cathro, bo štirinajsti tujec.