Koper pripeljal deseterico, Maribor Šmeja

V nogometnem klubu Koper so predstavili kar deset novih igralcev, medtem ko se je v Maribor preselil Denis Šme.

Objavljeno
12. januar 2016 21.42
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Koper - V nogometnem klubu Koper so v zadnjem času povsem spremenili podobo igralskega kadra, najprej so odslovili pet igralcev, zdaj pa predstavili kar deset novincev.

V koprskem moštvu so sporazumno prekinili pogodbe z Damirjem Hadžičem, Ivanom Šimurino, Christianom del Torom, Igorjem Galom in Dragom Gabrićem.

V Kopru niso dolgo iskali njihovih zamenjal in so pred ponedeljkovim uvodnim treningom pa razkrili deset novincev, to so Marin Jurina, Mademba Djibril Cisse, Jakov Biljan, Fabian Lokaj, Ruben Belima, Ivan Čović, Ivor Horvat, Luka Leko, Ivan Blatančić in Toni Datković, ki je v minulem letu in pol igral za Zavrč. Blizu prihoda na Bonifiko naj bi bila tudi Zavrčeva zvezdnika Albert Riera in Zlatan Muslimović.

Šme podpisal za Maribor

Okrepili so se tudi v taboru Maribora. Slovenski prvak je v svoje vrste pripeljal 21-letnega branilca Denisa Šmeja, ki je brez odškodnine zapustil Koper in z Mariborom podpisal pogodbo do maja 2019.

»Kljub mladosti je Denis Šme že izkušen prvoligaški igralec in bo povečal konkurenco v obrambi. Veseli nas, da smo pripeljali še enega nadarjenega nogometaša, mladega slovenskega reprezentanta. Ekipi se bo pridružil že na treningu v sredo,« je povedal športni direktor kluba Zlatko Zahović.

Denis Šme je ob prestopu v Maribor povedal: »Za Štajerca seveda ni dileme, ob klicu iz Maribora nisem imel pomislekov in sem se takoj odločil sprejeti ponudbo. Prvi vtis ob sprejemu v klubu je izjemen, občutki so navdušujoči. Pristop in način delovanja sta le potrdila moja spoznanja o NK Maribor. Prihajam motiviran, z veliko mero ambicioznosti, da bi prispeval svoj delež k uspehom ekipe.«