Koprčani iz Bakuja z golom prednosti, Gorica visoko izgubila Norveškem

Koprčani so na prvi tekmi drugega kola kvalifikacij evropske lige premagali Nefči z 2:1, Goričani so izgubili proti Moldeju z 1:4.

Objavljeno
17. julij 2014 18.51
Posodobljeno
17. julij 2014 19.04
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Baku/Molde - Nogometaši Kopra so na prvi tekmi drugega kola kvalifikacij evropske lige gostovali pri Nefčiju in zmagali z 2:1, Goričani pa so na gostovanju pri Moldeju izgubili z 1:4. Povratni tekmi bosta čez teden dni v Kopru oziroma Novi Gorici.

Koprčani so v Azerbajdžanu povedli v 24. minuti, ko je Goran Galešić prodrl po desni strani v kazenski prostor in na koncu premagal še vratarja Sašo Stamenkovića. Koprčani so podvojili prednost v 41. minuti, ko je po podaji Miroslava Ćovila zadel Matej Palčič, ko je spretno zadel z glavo in žogo v visokem loku poslal v mrežo. Gostiteljem je tik pred koncem polčasa uspelo znižati zaostanek z golom Araza Abdulajeva, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu so imeli domačini pobudo in v 61. minuti tudi zatresli okvir vrat prek Juliusa Wobaya, na drugi strani so Koprčani čakali na protinapade, ki pa jih ni bilo prav veliko. V 81. minuti je rezervist Samir Masimov le za malo zgrešil cilj z 20 metrov, Radošević, eden junakov zmage, pa je že v sodniškem dodatku ustavil še nevaren poskus Bruna Bertuccija.

Statistični podatki so bili na strani domačih, ki so sprožili več strelov (15:7) in imeli na voljo več udarcev iz kota (3:0), vendar so bili Koprčani učinkovitejši.

»Kdor misli, da smo že v tretjem krogu se moti. Čaka nas peklenskih 90 minut na Bonifiki ampak verjamem v svoje fante. Če bodo tudi povartno tekmo odigrali tako disciplinirano, bo preboj v tretji predkrog lažji,« je po tekmi dejal trener koprskega moštva Rodolfo Vanoli.

Gorica izgubila s tremi goli razlike

Danes so v drugem kolu kvalifikacij igrali tudi nogometaši Gorice, ki so v gostej izgubili z Moldejem (1:4). Povratna tekma bo čez teden dni v Novi Gorici.

Prvi gol je dosegel Joona Toivio v 16. minuti, ko je bil prvi pri odbiti žogi in jo iz bližine potisnil v mrežo. Molde je izid povišal v 37. minuti prek Vegarda Forrena. Ta je približno dvajset metrov od goriških vrat izvedel prosti strel, z žogo oplazil živi zid in premagal Vasjo Simčiča.

Goriški čuvaj mreže je moral v 41. minuti še tretjič po žogo v svojo mrežo. Takrat je gostujoči kapetan Alen Jogan je v 41. minuti v svojem kazenskem prostoru podrl Martina Linnesa in si prislužil rumeni karton, domačini pa so imeli na voljo enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Forren.

Moštvi sta v drugem polčasu dosegli po en gol. Najprej je Luka Majcen v 70. minuti zadel z bele točke in znižal na 1:3, končni izid pa je v 88. minuti postavil rezervist Magne Hoseth.

 

Evropska liga, drugo kolo kvalifikacij

Nefči - Luka Koper 1:2 (1:2)

(Abdulajev 46.; Galešić 24., Palčič 41.)

Nefči: Stamenković, Cardoso, Yunuszade, Bruno Bertucci, Isajev, Abdulajev (78./Masimov), Flavinho, Wobay, Ramos, Caue (59./Sejidov), Nfor (73./Gurbanov).

Luka Koper: Radošević, Blažič, Guberac, Halilović, Hadžić, Ivetić, Črnigoj, Palčič (87./Gregorič), Ćovilo, Galešić (83./Lotrič), Štromajer (66./Pučko).

--------------------------------------------------------------------------------

Molde - Gorica 4:1 (3:0)

(Toivio 16., Forren 37., 41-11/m, Hoseth 88.; Majcen 70./11-m)

Molde: Haskjold, Linnes (70./Rindarøy), Flo, Forren, Toivio, Singh, Hussain (80./Hestad), Moström (57./Hoseth), Agnaldo, Elyounoussi, Chima.

Gorica: Šimčič, Modolo, Širok, Jogan, Vanin, Vetrih, Žigon (66./Džuzdanović), Kolenc (46./Enow), Johnson, Majcen, Arčon.