Koprčani prepričani v napredovanje, Goričani pred težko nalogo

Koper in Gorica bosta jutri gostila povratni tekmi 2. kola kvalifikacij evropske lige.

Objavljeno
23. julij 2014 15.16
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Koper/Nova Gorica - Koprčani in Goričani bodo jutri gostili povratna dvoboja 2. kola kvalifikacij evropske lige. Nogometaši Kopra so si proti Nefčiju izborili prednost gola (2:1), Goričani pa bodo proti Moldeju poskušali nadoknaditi zaostanek treh golov (1:4).

Koprsko moštvo je v Azerbajdžanu pripravilo lepo presenečenje in se vrnilo z golom prednosti. V slovenskem moštvu nimajo večjih zdravstvenih težav, Perica Ivetić naj bi bil nared po manjši poškodbi, medtem ko Daniel Bradaschia nima pravice nastopa, saj italijanska nogometna zveza še vedno ni poslala ustreznih papirjev.

»Vemo, da bo tekma težka. Nasprotnik je zelo kakovosten, to se je videlo že na prvi tekmi. Morda smo jih malo presenetili, a mi moramo igrati svojo igro in zmagati tudi na domačem igrišču. Verjamemo v napredovanje. Naš prvi cilj je bil, da pridemo skozi prvi krog, nasprotnik je zdaj tak, da lahko igramo z njim, čeprav je tehnično močan, morda pa ne tako organiziran kot mi. Na splošno je v ekipi pozitivno vzdušje, to se pozna tudi v mestu in pričakujemo nekaj več gledalcev, da nam bodo pomagali,« je pojasnil športni direktor Andrej Poljšak.

Kot poroča STA, bodo gledalcem na voljo samo sedeži na glavni tribuni in ne bodo smeli zasesti tistih na montažni, saj tako velevajo pravila Evropske nogometne zveze.

Goričani pred težko nalogo

Povsem drugače bodo tekmo pričakali Goričani, ki so si na Norveškem priigrali tri gole zaostanka in jih čaka izjemno težka naloga. »Kar je bilo, je bilo, rezultat pa zanesljivo ni ugoden. Doma bomo takoj napadli od prve minute, seveda ne brezglavo, saj nas bo vsak gol v naši mreži oddaljil od želje, preboja v tretji predkrog. Skušali bomo čim prej zadeti, takšen zadetek bi vnesel nekaj nemira v njihove vrste. Potem bomo videli, kaj bo, smo pa vsekakor pripravljeni,« pravi branilec Gorice Alen Jogan.

 

Povratni tekmi 2. kola kvalifikacij evropske lige (četrtek)

Koper - Nefči (20.30) /2:1/

Gorica - Molde (20.30) /1:4/

 

Para tretjega kola kvalifikacij

Koper/Nefči - Bursaspor/Čihura

Gorica/Molde - Lači/Zorja Lugansk

 

// rezultata prvih tekem