Koprski fanatizem z desetimi zdržal do zadnje minute

1. SNL: preloženo tekmo 22. kola odločil celjski rezervist Ivan Lendrić.

Objavljeno
12. marec 2015 00.49
Luka Koper vs Celje Na sliki Guberac Ivica(7) Koper 15.03. 2014
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Koper – Celje ni blestelo, a je v prestavljeni tekmi 22. kola 1. SNL z igralcem več v zadnji minuti strlo odpor številčno oslabljene Luke Koper. Junak tekme je bil celjski rezervist Ivan Lendrić, osmoljenec pa v 24. minuti izključeni Ante Tomić.

Lendrićev šah-mat s strelom po tleh v desni spodnji kot vrat Vasje Simčiča je z asistenco zabelil še najbolj razigrani celjski nogometaš Benjamin Verbič.

»Všeč mi je bilo, da se nam je Koper pogumno zoperstavil. Nam pa ni šlo vse od nog, ne igramo tako kot jeseni, vzrokov za to pa je več,« je bil realen celjski trener Simon Rožman. Celjani bodo hitro pozabili, kako so se mučili proti desetim in od prve minute nabrušenim gostiteljem, ki so po drugem – in neumnem – prekršku Tomića bojevitosti dodali še fanatizem. »Drugi prekršek je bil, pač pa prvega ni bilo. Igralcem smo dopovedovali, naj se ne ukvarjajo s sodnikom in naj ne ugovarjajo,« pa je o ključnih razlogih za nesrečen razplet povedal domači trener Alen Ščulac.

Prednost igralca več je gostom morda celo škodovala. Koprčani so zgostili prostor pred svojimi vrati in ob fanatizmu v nasprotnih napadih povzročali veliko preglavic Celjanom. Najbolj vroče je bilo ob prekinitvah, v katerih je, če že ni mogel dohajati ritma soigralcev in tekmecev, s predložki grozil Ivica Guberac. Kar trikrat je za las zmanjkalo sreče Mihi Blažiču.

»Fajterska« tekma je izpostavila posameznika in ponudila tudi nekaj imenitnih potez. Celjske minute so s preigravanji pripadle 21-letnemu Benjaminu Verbiču, domače pa izjemnemu in ustvarjalnemu atletu, 19-letnemu Domnu Črnigoju.