Kosanović ostaja v zmajevem gnezdu

Vojvodina, ki se je resno zanimala za trenerja Olimpije Milorada Kosanovića, je novega strokovnjaka našla v Veljku Paunoviću.

Objavljeno
29. december 2013 17.10
ace/Nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Govorice, da naj bi trener slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije Milorad Kosanović po dokaj hitrem postopku zapustil Ljubljano, saj naj bi se zanj zagreli pri Vojvodini, so te dni povsem potihnile, saj je kolektiv iz Novega Sada svežo trenersko moč našel v komaj 36-letnem nekdanjem odličnem igralcu Veljko Paunović. Klub in zdajšnji selektor srbske izbrane vrste do 19 let morata preskočiti le še zadnje birokratske prepreke, saj je potrebno še soglasje tamkajšnje zveze, da bo lahko sedel na dve stolčkih - trenerskem in selektorskem.

S tem so se potrdile besede tiskovnega predstavnika Olimpije Tineta Zupana, da izkušenega 63-letnega stratega ne bodo izpustili iz rok, saj ima veljavno pogodbo s klubom do konca sezone. Kosanović sicer pred dnevi ni izrecno zanikal možnosti vrnitve v klub, pri katerem je svojčas že opravljal vlogo direktorja: »Ta možnost obstaja že od leta 1995, vprašanje je le, kdaj in v kakšni obliki se bom vrnil.«

Veljko Paunović je aktivno igralsko pot sklenil pred dvema letoma, v karieri pa je branil barve številnih uglednih evropskih klubov, tudi Atletica Madrida, Hannovra, Rubina Kazana in Getafeja.