Kot po tekočem traku: Djurovski namesto Paculta

Nova zamenjava na trenerskem stolčku pri slovenskem nogometnem prvoligašu Zavrču, po Avstrijcu Makedonec.

Objavljeno
24. oktober 2015 14.39
tre*NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zavrč - Trenerske rošade pri slovenskem nogometnem prvoligašu Zavrču postajajo domala vsakotedenska praksa. Kar nekaj velikih besed je bilo izrečenih o avstrijskem strokovnjaku Petru Pacultu, ki je pred dvema tednoma zamenjal samoodstranjenega Srba Slavka Matića (poslovil se je solidarnostno s športnim direktorjem Dušanom Petkovićem), danes pa je tudi 55-letni trener z one strani severne meje, sicer nekdanji avstrijski reprezentant, že završka preteklost.

Kot glavni razlog za takšno odločitev so vodilni v klubu izpostavili oteženo komunikacijo med avstrijskim strategom in povečini hrvaškimi igralci. Ti so pod Pacultovo taktirko izgubili ligaški obračun z Gorico (1:2) in remizirali v pokalni tekmi z Dravo (1:1). Prav nekdanji trener ptujskega kolektiva Milko Djurovski pa je zdaj Avstrijca nasledil v Zavrču.

Prekaljeni 52-letni strokovnjak si je od leta 2011 do letos kruh služil pri avstrijskem moštvu TSV Pöllau, med letošnjim junijem in avgustom pa si je privoščil tudi kratko avanturico pri najbolj »slovenskem« slovaškem klubu ViOnu, za katerega nastopajo tudi Alen Ploj, Marko Kovjenić, vratar Marko Ranilović in nekdanji zvezni igralec Maribora, Hrvat Dejan Školnik.