Kranjčar iz Tottenhama v Dinamo

Hrvaški nogometaš Niko Kranjčar bo v prihodnji sezoni okrepil vrste Dinama iz Kijeva.

Objavljeno
06. junij 2012 13.34
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zagreb - Hrvaški nogometni reprezentant Niko Kranjčar je potrdil, da zapušča londonski Tottenham in se seli k Dinamu iz Kijeva. Podrobnosti njegovega dogovora še niso znane. Ob tem angleški mediji namigujejo, da Tottenham zahteva deset milijonov evrov, Ukrajinci pa naj bi bili pripravljati plačati osem milijonov.

Pogodbe sicer še ni podpisal, a trdi, da so se predstavniki nekdanjega in novega kluba dogovorili, skupno besedo s Kijevčani, kjer že igra njegov , pa je našel tudi sam.

»Ostajajo le formalne malenkosti, sam sem pooblastil agenta, da zaključi zadevo. Ne mislim, da bom storil korak nazaj v svoji karieri. Nogomet na vzhodu napreduje iz leta v leto, klubi iz Rusije in Ukrajine se borijo za vrh evropskega nogometa, v zadnjih desetih letih se je pri njih marsikaj spremenilo,« je Kranjčar razkril na pripravah hrvaške reprezentance pred Eurom 2012.

Hrvaški reprezentant, ki je pred odhodom na Otok igral za oba največja hrvaška kluba Dinamo in Hajduk, se bo v Kijevu pridružil reprezentančnemu kolegu Ognjenu Vukojeviću.