Krčanom ob srčni igri zmanjkalo sreče

Šok za Domžale: Rudar ob Kamniški Bistrici prvič zmagal. Luka Prašnikar prvi strelec lige.

Objavljeno
10. avgust 2015 00.51
Nogomet
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – »Z malo športne sreče smo preživeli prvi polčas.« Pomočnik glavnega trenerja pri Olimpiji Oliver Bogatinov je bil morda preveč iskriv, čeprav je Olimpija v spektaklu v Krškem v prvih 45 minutah hodila po robu prepada.

Na polnem štadionu Matije Gubca je Olimpija kot prva domačim zabila gol in zmagala. Za mir pred sredinim derbijem z Luko Koper in za vrnitev pod vrh.

Domači v zelenih majicah so v prvem polčasu bolj nevarno streljali. Žoge so švigale mimo vrat Aleksandra Šelige, z golove črte je preprečil zaostanek Aljaž Krefl. Ob koncu prvega polčasa pa je novinec Ricardo Alves s 5 m v mrežo porinil odbitek vratarja Marka Zalokarja po lepem prodoru Darijana Matića.

Olimpija tudi v drugem polčasu ni sijala, bila je le rutinirana, zanesljiva in tudi srečna. Andražu Šporarju je kljub močnemu strelu z desne strani drugi ligaški gol poklonil domači vratar.

»Igrali smo fantastičen prvi polčas, v drugem smo bili utrujeni. Olimpija je zasluženo zmagala, a sem ponosen na fante,« je bil kljub porazu zadovoljen domači trener Tomaž Petrović.

Točke potrdil bivši Domžalčan

Luka Prašnikar je v slogu prefinjenega strelca spremenil podajo Damjana Trifkovića in favorizirane Domžale so bile v 25. minuti na pol poti do poraza. Gostje iz Velenja pa do prve zmage. Po izključitvi Kenana Horića (75) so bili Domžalčani, ki so v lovu za izenačenjem zatresli tudi prečko, že v izgubljenem položaju. Poraz je potrdil njihov bivši igralec Amer Krcić.

»Proti Zavrču smo po dobri tekmi izgubili tri točke, tokrat smo po pametni igri osvojili tri,« je slikovito prvo zmago v sezoni pospremil Rudarjev trener Jernej Javornik.