Krhin in Velikonja unovčila priložnosti

Robert Berić je v Avstriji zabil svoj 15. ligaški gol, med strelci tudi Etien Velikonja, Zlatko Dedić in Branko Ilić.

Objavljeno
23. februar 2015 09.36
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Konec tedna je imelo kar nekaj slovenskih nogometnih legionarjev razloge za veselje. Nedeljo sta zaznamovala napadalca Robert Berić, ki igra v sijajni formi, in Etien Velikonja, ki je očitno potreboval le pravo priložnost za to, da unovči svoj talent.

Potem ko je prejšnji teden klubu omogočil kar tri strele z bele točke, je Berić tudi v sosedskem »derbiju« z Admiro zabil gol z neposredne bližine vrat. »To je bil tipičen Berićev gol,« je zapisal eden od avstrijskih komentatorjev. Kakorkoli, Krčan je s 15 goli na drugem mestu lestvice strelcev (prvi je Salzburgov as Soriano, 21). Tudi Velikonja je dobro opozoril nase. Potem ko je večno čakanje na pravo priložnost pri Cardiffu zamenjal za selitev v Belgijo, je igralsko spet oživel. Lierse je po njegovem prihodu - in zamenjavi trenerja Slaviše Stojanovića, ki ga je pripeljal v klub - nanizal dve zmagi, nazadnje je tesno izgubil. Prav Velikonja je najbolj poživil igro zadnjeuvrščenega kluba in v tem času zabil dva gola v petih tekmah. Tudi nazadnje v Mechelenu je bil natančen za izenačenje 1:1, toda gostje nato niso ohranili prigarane točke.

Handanović poškodovan

Čeprav se je kar nekaj slovenskih legionarjev vpisalo med strelce, je vnovič opozoril nase tudi Rene Krhin. Mariborčan se je kar dobro ujel v Cordobi, in četudi je njegov klub izgubil z Valencio, je prav Krhin na igrišču deloval najbolj zanesljivo.

Zvezni igralec, ki v članski reprezentanci nikdar ni unovčil razkošnega nogometnega talenta iz nekdanje Kavčičeve mlade selekcije, je bil želja številnih selektorjev od Matjaža Keka, Slaviše Stojanovića do Srečka Katanca. Vselej se je kaj zalomilo, bodisi je šlo za poškodbo bodisi ni dobil ustrezne minutaže v klubu.

S selitvijo v Cordobo se je tudi zanj spremenilo na bolje. Cordobin trener Miroslav Đukić, znan kot zagovornik trdega dela, mu očitno zaupa, takoj po prihodu iz Milana ga je poslal v ogenj. Tudi nazadnje z Valencio je Krhin deloval zelo dobro, v njegovi igri ni bil opazen morebiten strah zavoljo nedavnega naleta francoskega Poljaka v Sevilli, po katerem je Krhin povsem izgubil živce.

»ReneKrho«, kot se je 24-letnik poimenoval na tviterju, je v 84 minutah igre za zeleno-bele nanizal 60 podaj, žogo je oddajal s 85-odstotno natančnostjo, dobil je 12 zračnih dvobojev (prav tako 85 %) in sedemkrat uspešno posredoval v obrambi. Po statistični oceni je bil celo najboljši igralec tekme med Cordobo in Valencio (1:2). Rene igra na položaju desnega vezista v modelu igre 4-2-3-1, torej prav tam, kjer mu načeloma najbolj ustreza.

Izpostaviti velja še lažjo poškodbo gležnja Interjevega vratarja Samirja Handanovića, zaradi katere bo »Sarma« izpustil drevišnje gostovanje na Sardiniji, in vrnitev Josipa Iličića, ki je igral vso tekmo za Fiorentino. "Viola" je v končnici zapravila vodstvo in zmago, s katero bi si povečala možnosti za morebiten preboj na položaje za ligo prvakov.