Krkić potrdil: Z Messijem sva sorodnika

Bojan Krkić je potrdil, da je v daljnem sorodu z argentinskim nogometnim zvezdnikom. Srbi so Messija skoraj že vzeli za svojega.

Objavljeno
20. december 2012 09.43
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Številni svetovni mediji so se v preteklosti že večkrat pisali o domnevnih sorodstvenih vezeh med nogometašema Bojanom Krkićem in zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem. Oba igralca sicer imata nekaj skupnih točk - sta relativno nizke rasti, toda z nogometno žogo jima (enemu bolj kot drugemu) uspevajo fantastične stvari, ki navdušujejo ljubitelje te igre.

Nekaj časa sta celo igrala skupaj, nato pa so se pri Barceloni odločili, da mlademu Bojanu zaželijo srečo in prekinejo sodelovanje z njim. 22-letni napadalec sedaj igra za AC Milan, pred dnevi pa je v sklopu gostovanja na nekem italijanskem radiu tudi potrdil novico, ki je že dlje mučila ljubitelje nogometa.

»Res je, jaz in Messi sva daljna sorodnika,« je dejal Krkić. Oba imata namreč korenine v Kataloniji, njuna pradedka sta bila brata, ki sta daljnega leta 1896 skupaj živela v mestu El Poal. Oba nogometaša tudi uporabljata drugi priimek Perez - Messijevemu pradedku je bilo ime Ramon Perez Llobera, njegov brat je bil Goncal.

Pravnukinja LIobera je nato zapustila Katalonijo in se preselila v Argentino, kjer se je poročila z Eusebiom Messijem Barom - njun otrok je oče enega najbolj znanih nogometašev na svetu.

Novico so povzeli številni mediji, med njimi tudi praktično vsi srbski, zanimiv pa je naslov pri spletnem Blicu: Messi je skoraj Srb: Krkić potrdil da sta sorodnika, vendar po materini strani.